Artikkel
 • Kuula

  Raadiohommikus: majandusteaduskonna dekaanist veebikonstaabel Villeni

  Ettevõtja Üllar Jaaksoo. Foto: Raul Mee

  Äripäeva raadio jõululaupäevaeelses hommikuprogrammis räägib äsja Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonna dekaani kohale tagasi valitud Enn Listra sellest, mida ta plaanib järgmise kolme aasta jooksul tähtsas ametis korda saata, millist majandusharidust tänapäev nõuab, mis paistab algavast aastast vastu vaatavat ja paljust muust.

  Ühtlasi võtame ühendust andmekeskuste võrgustikku rajada sooviva ettevõtja Üllar Jaaksooga. Uurime tema käest täpsemalt, millega tegu ning kuidas suuri tulevikuplaane realiseerida kavatsetakse.
  Helistame ka Ville Ränikule ehk veebikonstaabel Villele. Temaga räägime sellest, mida koroonaviiruse tähe all möödunud aasta küberkiusu ja veebipettuste maailmas tõi ning kui palju on veebipolitseinikel jõulude ajal tööd.
  Hommikuprogrammi tegijad Karl-Eduard Salumäe ja Rivo Sarapik võtavad aga jutuks ka palju muid teemasid, mida pakub Äripäeva värske paberleht.
  Saatepäev jätkub viie saatega:
  10.00–11.00 "Sisuturundussaade". Miks ei taha mehed, kelle eluiga on naiste omast ligi üheksa aastat lühem, arsti juurde minna?
  Seekordses saates aitab sellele küsimusele vastata perearst Eero Merilind. Saates kuuleb, mida peaks elustiili muutmise juures silmas pidama ja kas tervisejooksu tehes on mõistlik podcast'e kuulata.
  Saade oli esimest korda eetris 2020. aasta novembris.
  Saadet juhib Hando Sinisalu.
  11.00–12.00 "Triniti eetris". Saates teevad vandeadvokaadid Erki Vabamets ja Tanel Kalaus ülevaate lõppeva aasta olulisematest seadusemuudatustest ettevõtjatele ning tutvustavad kolme olulist sel aastal äriõiguse vallas langetatud riigikohtu lahendit. Lisaks tutvustavad järgmisel aastal jõustuvat kahte olulist uut seadust ning räägivad kohtuotsuste aegumise 10aastasest tähtajast, mis saabub järgmise aasta aprillis.
  Saadet juhib Aivar Hundimägi.
  12.00–13.00 "Äripäeva TOP". Koroonakriis iseenesest ei muuda majandust. Küll aga on enne kriisi alanud arengud hoogustunud koroonale vaatamata, näiteks rohemajandus ja keskkonnasäästlikkus. Koroona-aasta võtavad kokku Elisa Eesti ärikliendiüksuse juht Margus Vaino, KMPG juhtimisnõustaja Tarmo Toiger ja Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
  Saadet juhib Sigrid Kõiv.
  13.00–14.00 "Äripäeva fookuses: aasta ettevõtja". Üks säravamaid tähti Eestis, kes näeb oma analüütilise peaga tulevikku ette ja kellel on jõuline oma arvamus – just selliselt iseloomustavad aasta ettevõtjat tema äripartnerid. Kes ta on? See selgub juba homme, kui teeme temaga juttu saates "Äripäeva fookuses".
  Saadet juhib Äripäeva ajakirjanik Kristel Härma.
  15.00–16.00 "Tegijalt tegijale". Saate külaline on Hille Hanso. Juttu tuleb sellest, kuidas Türgis äri teha, Tadžikistanis võrdõiguslikust edendada, aga ka kuidas koroona-ajal jõule pidada.
  Saadet juhib Jaanus Kangur.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
 • Hetkel kuum
Kristina Judina: mida teha, kui tubli inimese karjäär „jääb kinni“?
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Luksusvilla Hispaanias, kahtlane Excel ja kadunud arved: need võivad olla idufirmade punased lipud
Investorina idufirmasse raha paigutades on ülioluline teha selgeks, kuidas ettevõttes finantsjuhtimist korraldatakse ja raamatupidamist korras hoitakse. Spetsialistide sõnul esineb siin sageli ohtralt punaseid lippe, mis hilisema läbikukkumise eest hoiatavad.
Investorina idufirmasse raha paigutades on ülioluline teha selgeks, kuidas ettevõttes finantsjuhtimist korraldatakse ja raamatupidamist korras hoitakse. Spetsialistide sõnul esineb siin sageli ohtralt punaseid lippe, mis hilisema läbikukkumise eest hoiatavad.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kristina Judina: mida teha, kui tubli inimese karjäär „jääb kinni“?
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Aasta lõpuks sõidavad pealinna tänavatel vesinikutaksod
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Aasta lõpuks sõidavad pealinna tänavatel vesinikutaksod
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Raadiohommikus: Hiinast, Saudi Araabiast, vesinikust ja EKREst
Esmaspäevases raadiohommikus räägime äri ajamisest Hiinas ja Saudi-Araabias, aga ka vesinikuärist ja EKRE pühapäevasel kongressil toimunust.
Esmaspäevases raadiohommikus räägime äri ajamisest Hiinas ja Saudi-Araabias, aga ka vesinikuärist ja EKRE pühapäevasel kongressil toimunust.
Kosmeetikafirma käive ja kasum kahanesid
Kosmeetikatoodete ostemüügiga tegelev Avon Eesti kaotas eelmisel aastal nii käibes kui kasumis.
Kosmeetikatoodete ostemüügiga tegelev Avon Eesti kaotas eelmisel aastal nii käibes kui kasumis.