• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: pangajuht, börsifirma eestvedaja ja kirjanik

  LHV Panga juht Kadri Kiisel räägib hommikuprogrammis laenuturu olukorrast.Foto: Andras Kralla

  Äripäeva raadio reedest hommikuprogrammi sisustame panganduse, finantsjuhtimise ja rahakaasamisega. Jõuame pilgu heita ka Prantsusmaa presidendivalimistele ja selle võimalikele mõjudele Eestile.

  Pangaliit teatas murenoodist ärilaenude kohta, millest räägime lähemalt LHV Panga juhi Kadri Kiiseliga. Küsime ka, kuhu suunas on laenuturg liikumas nii eraisikute kui ka äriklientide jaoks.
  Pärnus toimuvalt finantskonverentsilt ütleb Äripäeva raadio toimetaja Rivo Sarapik, mis on praegu mõjukamate finantsjuhtide peas ning kuidas mõjutab nende plaane Ukraina sõda.
  Börsifirma Bercman Technologiesi värskest rahakaasamisest vestleme ettevõtte juhi Mart Suurkasega.
  Pühapäeval kulmineeruvad Prantsusmaa presidendivalimised – arutleme selle tähtsusest ja mõjudest kirjaniku Tõnu Õnnepaluga.
  Reedest hommikuprogrammi veavad ajakirjanikud Ken Rohelaan ja Kristjan Kurg.
  Saatepäev jätkub järgmiste saadetega:
  10.00-11.00 "Sisuturundussaade". Raamatupidamisettevõte Vesiir tähistab 25. tegutsemisaastat. Nende aastate sisse on mahtunud mitme seaduslünga avastamine, tänu millele on erinevad raamatupidamis- ja maksuseadused saanud korrigeeritud.
  Lisaks seaduslünkadele räägib Vesiiri asutaja ja juhataja Enno Lepvalts saates ettevõtte kompetentsist, mis puudutab idufirmasid, ning uuest osakapitali sissemakse eelnõust, mis eelduste kohaselt jõustub 2023. aasta sügisel.
  Saadet juhib Mark Kitajev.
  11.00-12.00 "Äripäev eetris". Sel nädalal laotas Äripäev avalikkuse ette laiali loo Nordeconi Rootsi tütarfirma tegevusest ja võlgadest alltöövõtjatele. Arutleme, kas tegemist on ka Eestis tavapärase turupraktikaga ning kes ehitushinna kiire kasvu tingimustes enim pihta saavad.
  Teeme juttu ka majandustaevasse kogunevatest murepilvedest, mis panevad ettevõtjaid otsima uusi kasvuallikaid ning sellest, kas ja kui palju peaks Putini režiimiga suhtlema – ühelt poolt saadavad Eesti ja Venemaa vastastikku diplomaate välja, teisalt soovib idanaabri suursaadik ähmastel põhjustel ministeeriumi audientsi, et arutada Eesti ettevõtjate tegevust Peterburi bussiliinide opereerimisel.
  Lõppeva nädala võtavad arvamussaates kokku Äripäeva ajakirjanikud Janno Riispapp, Kristjan Kurg ja Neeme Korv.
  13.00-14.00 "Edukad naised". Saates on külas luuletaja ja koreograaf Sveta Grigorjeva, kes rääkis hoopis isesorti eneseteostusest ja edust.
  Lisaks jutustas Sveta Grigorjeva, kuidas talle mõjus kriitikatulv, mille alla ta jäi pärast presidendi vastuvõtul peetud kõne. Toona rääkis Grigrorjeva Eestis elavate venelaste viletsast olukorrast.
  Pealekauba tuli juttu, miks ei saa luuletajad ja kunstnikud kunagi rikkaks, aga võivad siiski kenasti ära elada. Kuidas laiendada iseenda jaoks ühiskondlikke raame ja iga päev saaks end täielikult teostada? Mille pärast kaotab looming oma eheduse ja kaalu, kui eesmärgiks on raha ja kuulsus? Miks on oluline iga päev leida aega iseenda jaoks ja lugeda keerulist ilukirjandust?
  Saadet juhib Katariina Krjutškova.
  15.00-16.00 "Kullafond". Saatekülalisteks on Saksa-Balti Kaubanduskojast Elo Saari ning edukas Noor ettevõtja Ardo Kaurit, kelle ettevõte Ampler toodab elektrijalgrattaid, millest enamus läheb Saksamaale.
  Ardo räägib saates, kuidas nad Saksamaale sattusid ning sellest, miks nende rattad müüvad seal paremini kui Eestis. Elo räägib messidest ja nende olulisest, kui tahad kliente leida ja Saksa turule siseneda, siis mida tuleks tähele panna. Lisaks tuleb juttu bürokraatiast, mis Saksamaal jahvatab sajaga – templid, faksid ja post on igapäev. Isegi pangakontot avas Ardo Kaurit oma ettevõttele Saksamaal kolm kuud. Saatejuht Kaisa Gabral.
  Saade oli esimest korda eetris 2019. aasta oktoobris.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Heiki Kranich: lootusega, et ise ei pea midagi tegema ja küll riik maksab, pole midagi pihta hakata
Igaüks peaks kriitiliselt üle vaatama nii oma praeguse kulude struktuuri kui tegemiste energiamahukuse. Mõistlik inimene ei arvesta sellega, et küll riik kõik kinni maksab, kirjutab riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Heiki Kranich vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Igaüks peaks kriitiliselt üle vaatama nii oma praeguse kulude struktuuri kui tegemiste energiamahukuse. Mõistlik inimene ei arvesta sellega, et küll riik kõik kinni maksab, kirjutab riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Heiki Kranich vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA aktsiaturud jätkasid langust
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Raadiohommikus: investeerimistarkus, kriisistrateegiad ja parim juht
Reedeses hommikuprogrammis räägime investeerimisest, kriisistrateegiatest ja juhtimisest.
Reedeses hommikuprogrammis räägime investeerimisest, kriisistrateegiatest ja juhtimisest.
IMF ennustab Eestile veel karmimat hinnatõusu, kui ise kartsime
Põhilised probleemid Eestis on hinnatõus ja otsuste langetamine. Viimane peaks aitama inimestel inflatsiooniga toime tulla, kuid vältima hinnatõusu õhutamist.
Põhilised probleemid Eestis on hinnatõus ja otsuste langetamine. Viimane peaks aitama inimestel inflatsiooniga toime tulla, kuid vältima hinnatõusu õhutamist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.