Äripäev • 11. detsember 2015 kell 11:57

Putin kinkis Siberi tüdrukule kutsika

Siberi tüdruk sai president Vladimir Putinilt kingiks husky kutsika.  Foto: r19.ru

Siberis Hakassias elav 12aastane Olga Maruštšenko sai täna president Vladimir Putinilt kingiks husky kutsika, kelle toimetas talle koju piirkonna ametlik esindaja.

Väike Olga kirjutas president Putinile kirja, milles palus endale kingiks koera. Tüdruk rääkis, et unistab helesiniste silmadega husky tõugu koerast, kuid tema pere ei saa nii kallist looma lubada. „Ma luban, et hoian koera väga hästi. Ja luban veel, et õpin väga hästi. Ema teab, et ma teile kirjutasin, aga ei usu, et te mu kirja läbi loete,“ kirjutas Olga Putinile.

Tüdruku pere kolis Kasahstanist Hakassia vabariiki hiljuti ja elab üüripinnal. Vabariigi valitsus, kes koera kinkimise teadet oma kodulehel vahendas, kirjutas, et arvestades tüdruku edusamme koolis, tema loomingulisi võimeid ja tema pere sotsiaalset tausta, tegi president Putin neile ülesandeks viia tüdrukule tema nimel kutsikas ning anda uusaastakink ka tema väiksemale õele.

Selle aasta juulis kinkis Putin kuuekuuse newfoundlandi kutsika ühele Kirgiisia koolitüdrukule, juunis aga sai presidendilt sünnipäevaks labradorikutsika 7aastastane Tuula tüdrukuke.

Varem on Putinilt saanud kingiks labradorikutsika 10aastane Põhja-Osseetia poiss, 4aastane Maša Omski oblastist, veel üks 4aastane Maša Jakuutiast. Tänavu veebruaris aga kinkis Putin Murmanski oblastis elavale 10aastasele Veronikale kassipoja.

Putini pressiesindaja Dmitri Peskov on ajakirjandusele kinnitanud, et kõik laste saadetud kirjad vaadatakse Kremlis tõepoolest läbi ja kutsikate kinkimine käib Putini teadmisel.

Hetkel kuum