Peep Sooman: otsime värsket verd

Marta Jaakson 08. jaanuar 2014, 12:43

Pindi Kinnisvara otsib uut juhti selleks, et säilitada käibekasv ning tuua ettevõttesse uusi mõtteid, ütles Realia Groupi juhatuse liige ja partner Peep Sooman.

Järgneb intervjuu Peep Soomaniga:

Otsite uut tegevjuhti, miks vana tegevjuht lahkub?
Ega siin muud olegi, kui Realia Group ja Pindi Kinnisvara on kasvanud Eesti kõige suuremaks kinnisvarabürooks. Ja kõik meie partnerid on ettevõtte juhtimisega aastaid seotud olnud ja me tunneme, et nüüd on aeg otsida võimekat inimest ka väljast poolt. Meil on lihtsalt lisajõudu vaja.

Tihti otsitakse mantlipärijaid ettevõtte seest, ent teie otsite väljast?
Me otsime uut mõtlemist, sest me oleme oma parterite ringis kõik olnud aastaid seotud ettevõtte juhtimisega. Enamus partnereid on ettevõtet ka ise juhatanud, ühe või teise nurga alt selle ettevõtte juhtimisega kogu aeg seotud olnud. Me otsime värsket verd. Mingil hetkel on ettevõtte arenguetapp selline, kus on vaja lisajõudu.

Millega praegune tegevjuht edasi tegelema hakkab?
Loomulikult jääb ettevõttega seotuks. See on aga juba selline koht, kus mina kommentaari anda ei soovi, see on juba seeniorpartneri, põhiomaniku (Kalev Roosiväli - toim) pädevus.

Realia Group ettevõtete käive kasvas ligi 30% (2012. aastal 4,2, 2013. aastal 5,5 mln eur - toim), kas see on võrreldes teiste kinnisvarafirmadega erakordne?
Jah, meie käive on kasvanud päris kiirelt. Vahendusteenustes kasva enim arendus- ja äriprojektide ning Ida-Virumaa kinnisvara käive, hindamisteenustes Tallinna ja Tartu eluruumide käive. Ühegi grupi ettevõtte käive ei langenud.

Kuidas sellise kasvu saavutasite, mida selle jaoks tegite?
Selle jaoks, et selline kasv säiliks, ongi vaja värsket verd juurde. Meeskond on andnud palju, et selline kasv saavutada. Aga me usume, et sellist kasvu on võimalik hoida ja sestap vajamegi värskeid mõtteid ja uut lähenemist.

Millised plaanid on alanud aastaks käive ja kasumi osas?
Meil on plaanid olemas, aga ma hetkel ei avaldaks neid. Käive kasvab nii hindamise kui vahenduse poolelt. Näeme, et äripindade turg aktiviseerub ja oleme selleks kasvuks valmis. Samuti näeme nii regioonikesksete (Pindi Kinnisvaral on bürood 18 linnas - toim) kui Venemaalt tulnud klientuuri käivete kasvu. Ka rahavooga investeerimisprojektide vahendamine kasvab. 

TAUST
Pindi Kinnisvara juhtis seni Rein Pütsepp. Realia Groupi kuuluvad Pindi kinnisvara AS, ERI Kinnisvara OÜ, Pindi Kinnisvarahaldus OÜ ja Balti Kindlustusmaakler. Ettevõtte teatel on nende mullune auditeerimata käiva ca 5,5 miljonit eurot.

 Realia Group omanikud on 62% ulatuses Kalev Roosiväli (läbi ZR Investeeringud OÜ), 27% Alis Möll (HAMPS Investeeringud OÜ), 7,3% Rein Pütsepp (OÜ Arctic-Republic) ja 3,7% Peep Sooman (OÜ Sukulent).

Realia Group ettevõte Pindi Kinnisvara oli eelmisel aastal Äripäeva Kinnisvarafirmade TOPis 2,2 mln eurose käibega suurim kinnisvarabüroo. Käibe kasvult oli ettevõte pingereas 20. kohal, kasvatades 2012. aasta käivet aasta varasemaga võrreldes viiendiku võrra.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. January 2014, 09:52
Otsi:

Ava täpsem otsing