• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Interaktiivne karikatuur: "Riigiametniku jõulud"

  Mis saaks aasta lõpus olla hullem kui lõhkiläinud eelarve? Vastust selle küsimusele teab iga riigiametnik unepealt - see on eelarve ülejääk.

  Jah. See on juba teada-tuntud fakt, et nii kui saabub detsember, tõmmatakse riigifirmas pintsakud selga pahupidi ja rahva raha säästmise asemel nähakse ränka vaeva, et kulutada ära viimnegi eelarvest järgi jäänud sent. Miks küll nii? Aga ikka sellepärast, et seda lurjust, kes meie rahaga säästlik oskas olla, ootab tuleval aastal tunnustava käepigistuse asemel ees hoopis uue eelarve kastreerimine.
  Paratamatult tekib aga küsimus, kas selline praktika, kus printsiibist “millele kulutada” saab tähtsamaks “et kulutada”, on otstarbekas viis riigi rahakotiga ümberkäimiseks? Sul on ainulaadne võimalus see ise järgi proovida! Astu sellel detsembril ise riigiametniku lakitud kingadesse ja vaata, kuidas kulutaksid eelarve ülejäägi sina?
  Autor: 1185-aripaev
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.