Rainer Saad • 30. juuli 2012 kell 8:24

Facebooki asutajate vara sulab kiiresti

Facebooki aktsia on langenud rekordmadala tasemeni ning sellega seoses on sulamas kiiresti ka maailma suurima sotsiaalmeediavõrgustiku asutajate vara.

Facebooki kaasasutaja ning tegevjuhi Mark Zuckerbergi varandus langes ainuüksi reedel 1,6 miljardit dollarit 12,1 miljardi dollarini. Kaasasutaja Dustin Moskovitzi Facebooki b-klassi aktsiate väärtus on alates IPOst langenud 1,9 miljardit dollarit. Sean Parker omab 66 miljonit Facebooki aktsiat, millede väärtus on tänaseks 1,6 miljardit, mis on 900 miljonit vähem kui IPO ajal.

Tootmisdirektor Sheryl Sandbergi varanduse väärtus on langenud 228 miljonit dollarit. Sandberg omab 16 miljonit Facebooki aktsiat.

Facebooki aktsia langes möödunud nädala viimasel kauplemispäeval 11,7%, kuna ettevõte kukkus kahjumisse seoses müügikulu ja turunduskulu neljakordistumisega. Reedese kauplemispäeva siseselt langes Facebooki aktsia isegi 17 protsenti. Aktsia sulges 23,71 dollaril.

Facebooki IPO toimus 18. mail 38 dollariga.

Hetkel kuum