21. aprill 2014 kell 5:20

Tootmise hind langes

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks vähenes märtsis võrreldes veebruariga -0,9% ja võrreldes eelmise aasta märtsiga -2,6%, teatas Statistikaamet.

Eestis valmistatud tööstustoodete hindade muutust iseloomustav indeksit mõjutas eelmise kuuga võrreldes enam hindade langus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning elektroonikaseadmete ja puittoodete tootmises, samuti hindade tõus mäetööstuses.

2013. aasta märtsiga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning elektroonikaseadmete tootmises, samuti hinnatõus puittoodete tootmises.

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks hõlmab nii kodumaisele turule kui ka mittekodumaisele turule valmistatud tööstustooteid.

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum