• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vaata parimaid joogitootjaid

  Väike kahanemine, vee turuosa kasv ja raamatupidamislikud muutused on märksõnad, mis mullust joogitootjate aastat mõjutasid.

  Taas edukaimaks joogitootjaks kasvanud A. Le Coq tegi eelmisel aastal Eestis aegade suurima müügitulemuse – kaubaks läks üle 115 miljoni liitri jooke. See tõi ettevõttele ka joogitopis kõrgeima koha. Suurima kasvu tegi ettevõtte müügis vesi ja omatoodete eksport suurenes 12%. A. Le Coq juht Tarmo Noop tõi hea müügitulemuse põhjusena välja sooja suve ning suurenenud müügi laevadele ja sadamates.
  Äripäeva Joogitööstuse TOP25:
  1. A. Le Coq AS - õlle- ja alkoholivabade jookide2. Saare Foods OÜ - mineraalvee ja muu villitud vee tootmine3. Altia Eesti AS - kange alkoholi destilleerimine, rektifitseerimine ja segamine4. Linda Nektar AS - naturaalsete puuvilja- ja marjaveinide tootmine5. Verska Mineraalvee OÜ - mineraalvee tootmine6. Värska Vesi AS - mineraalvee ja muu villitud vee tootmine7. Sillamäe Õlletehas AS - õlle tootmine8. Kadarbiku Köögivili OÜ - naturaalsete köögiviljamahlade tootmine9.-10. Loodusvägi OÜ - alkoholivaba joogi tootmine; mineraalvee ja muu villitud vee tootmine9.-10. Saku Õlletehase AS - õlletootmine
  11. Liviko AS (2) - alkohoolsete jookide ja mittealkohoolsete jookide tootmine12.-14. Valtu Vein AS - siidri ja muu marja- ja puuviljaveini tootmine12.-14. Remedia AS - alkoholjookide tootmine ja hulgimüük12.-14. Largo AS -  mineraalvee ja muu villitud vee tootmine15. Kravond AS - siidri ja muu marja- ja puuviljaveini tootmine16. Rõngu Mahl AS - puu- ja köögiviljamahla tootmine17. Saku Läte OÜ - "vee ja mineraalvee tootmine"18. Astelpajutooted OÜ - alkoholivaba joogi tootmine; mineraalvee ja muu villitud vee tootmine19. Karme AS - siidri jm marja- ja puuviljaveini tootmine20. Taako OÜ - taluõlle tootmine ja müük
  21. Hea vesi OÜ - alkoholivaba joogi tootmine; mineraalvee ja muu villitud vee tootmine22. KalevVesi OÜ - mineraalvee ja muu villitud vee tootmine23. Viru Õlu AS (1) - õlle- ja alkoholivabade jookide tootmine24. Meriadok OÜ - karastusjookide tootmine, villimine ja pakendamine25. Estonian Spirit OÜ - kange alkoholi destilleerimine, rektifitseerimine ja segamine
  1 majandusaasta erineb kalendriaastast2 konsolideeritud
  TASUB TEADA: Äripäeva TOPid
  - 2014. aasta sügisel ilmuvad edetabelid on koostatud 2013. aasta majandusnäitajate põhjal. Tänavu II poolaastal ilmub 70 Äripäeva edetabelit
  - koondedetabel selgub kuue majandusnäitaja – käive 2013, ärikasum 2013, käibe ja kasumi kasv 2013. aastal, rentaablus ning varade tootlikkus - põhjal
  - kõiki Äripäeva edetabeleid saab töödeldaval kujul ja andmetega osta Äripäeva infopangast Agent http://agent.aripaev.ee
  ---
  Edetabel ilmub 27. augusti kuukirjas Tööstus. Lisaks edukamatele joogi- ja toiduainetööstustele saab ajakirjast lugeda, millega sektori edukamad käivet juurde teenivad ning mis aitab kasumlikkust kasvatada
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andres Metsoja: me tahame, et noor valiks Pärnu
Vaid kümnendik Pärnumaa gümnasistidest näeb kodukanti tulevase elukohana – siin on mõttekoht, kus märksõnadeks haridus, logistika ja energeetika, kirjutab Isamaa esinumber kohalikel valimistel Pärnus, riigikogu liige Andres Metsoja vastuses Äripäeva küsitlusele.
Vaid kümnendik Pärnumaa gümnasistidest näeb kodukanti tulevase elukohana – siin on mõttekoht, kus märksõnadeks haridus, logistika ja energeetika, kirjutab Isamaa esinumber kohalikel valimistel Pärnus, riigikogu liige Andres Metsoja vastuses Äripäeva küsitlusele.
Hiina keelas kõik tehingud krüptorahaga
Hiina keelas kõik krüptorahaga tehtavad tehingud ning teatas, et peatab kogu illegaalse krüptorahade kaevandamise, mis on seni riigi valitsuse suurim löök enam kui triljoni dollari suurusele sektorile, vahendab Bloomberg.
Hiina keelas kõik krüptorahaga tehtavad tehingud ning teatas, et peatab kogu illegaalse krüptorahade kaevandamise, mis on seni riigi valitsuse suurim löök enam kui triljoni dollari suurusele sektorile, vahendab Bloomberg.
Soome ekspeaminister saab prisket tasu Venemaa riiklikult pangalt
Venemaa riigi enamusomanduses olev Sberbank suurendas nõukogu liikmete tasusid pea kolmandiku võrra, mida tunneb oma taskus peagi ka Soome kunagine peaminister Esko Aho, kirjutab Talouselämä.
Venemaa riigi enamusomanduses olev Sberbank suurendas nõukogu liikmete tasusid pea kolmandiku võrra, mida tunneb oma taskus peagi ka Soome kunagine peaminister Esko Aho, kirjutab Talouselämä.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.