• Jaga lugu:

  ERM jääb riikliku laristamise mälestusmärgiks

  Juba Eesti Rahva Muuseumi loomine oli autoritaarne otsus, leiab Meelis Mandel.Foto: Andras Kralla

  Eesti Rahva Muuseum jääb ise tulevastele põlvedele mälestusmärgiks riiklikule laristamisele ja mania grandiosa mõtlemisele. Millelegi, mis on iseloomulik autoritaarsematele riikidele, kuid millega, näe, ka Eesti suudab kohati kahjuks sammu pidada, kirjutab Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel.

  Eks ERMi loominegi oli autoritaarne otsus, kui toonast valitsusjuhti Andrus Ansipit ei veennud isegi Euroopa Komisjoni skepsis oodatavate külastajate voogude kohta.
  Lootsin, et selle suurejoonelise maja ehitamisega on vead lõppenud. Aga võta näpust. ERMi suurköögi rajamine näitab, et loodetaksegi külastajate massi, mille sarnast lähikonnas pole enne nähtud.
  Vaatasin seetõttu huvi pärast ka ERMi kodulehele. Ja mida ma näen? Seal on uudis pealkirjaga "Meie toidame Eesti rahva!". Tõesti ongi selline pealkiri. Ja seal all on viide hankele, millega otsitakse toidukaubaga varustajat. ERM on valmis kulutama kolme aasta peale 6 miljonit eurot. See teeb 2 miljonit eurot aastas ehk 5500 eurot iga jumala päev.
  Jään ootama järgmisi pealkirju.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.