Meelis Mandel • 13. juuli 2016 kell 11:45

ERM jääb riikliku laristamise mälestusmärgiks

Juba Eesti Rahva Muuseumi loomine oli autoritaarne otsus, leiab Meelis Mandel.  Foto: Andras Kralla

Eesti Rahva Muuseum jääb ise tulevastele põlvedele mälestusmärgiks riiklikule laristamisele ja mania grandiosa mõtlemisele. Millelegi, mis on iseloomulik autoritaarsematele riikidele, kuid millega, näe, ka Eesti suudab kohati kahjuks sammu pidada, kirjutab Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel.

Eks ERMi loominegi oli autoritaarne otsus, kui toonast valitsusjuhti Andrus Ansipit ei veennud isegi Euroopa Komisjoni skepsis oodatavate külastajate voogude kohta.

Lootsin, et selle suurejoonelise maja ehitamisega on vead lõppenud. Aga võta näpust. ERMi suurköögi rajamine näitab, et loodetaksegi külastajate massi, mille sarnast lähikonnas pole enne nähtud.

Vaatasin seetõttu huvi pärast ka ERMi kodulehele. Ja mida ma näen? Seal on uudis pealkirjaga "Meie toidame Eesti rahva!". Tõesti ongi selline pealkiri. Ja seal all on viide hankele, millega otsitakse toidukaubaga varustajat. ERM on valmis kulutama kolme aasta peale 6 miljonit eurot. See teeb 2 miljonit eurot aastas ehk 5500 eurot iga jumala päev.

Jään ootama järgmisi pealkirju.

Hetkel kuum