• Jaga lugu:

  Isamaalised kapsad ja kurgid

  KurgidFoto: PantherMedia/Scanpix

  Eesti Üliõpilaste Seltsi müstiline aura oligi viimasel ajal tuhmunuma hakanud: Eesti Rahva Muuseumi tüüriv Tõnis Lukas ja muuseumi avalike suhete juht Kaarel Tarand kaunistasid seda vastsete sinimustvalgetega.

  Kultuuriministeeriumi tellitud audit näitab, et Lukas ja Tarand tellisid muuseumile Eesti lipu meeneid selleltsamalt EÜSilt, mille liikmed nad ise olid. Tarand on EÜSi liige praegugi, aga Lukas tänase seisuga enam mitte. Tema väljaastumise lugu ja täpne kuupäev oleksid huvitavad: äkki oli põhjus suuremgi kui mingid EÜSilt tellitud lipukesed? 8124 euro eest lippe ja muid vidinaid on siiski kommiraha kõigi nende summade kõrval, millega ERM majandab. Kurikuulsaid köögihankeid ja muuseumi enda rajamise hiigelmaksumust pole siinkohal mõtet meenutama hakatagi.
  Lukas vastutab tippjuhina muidugi nii lipukeste kui ka kõigi teiste küsitavuste eest, mida ministeeriumi audit päevapalgele toob, aga iseenesest pikantsemaski olukorras on Kaarel Tarand. Tema on ühtlasi erakondade rahastamise järelevalve komisjoni aseesimees ja avalikkuses armastatud korruptsioonitaunija, kes enne valimisi eeldatavasti taas mitmeski kanalis sõltumatu eksperdina sõna saab.
  Ajaloolaseharidusega Lukas kuulutab Eesti Päevalehes auditit kommenteerides, et rahvuslike organisatsioonide EÜSi ja ERMi koostöö isamaalise kasvatuse alal jätkub igavesti. Sellega äkki keegi ülearu vaidlema ei kipugi, aga kapsad ja kurgid peavad muuseumi köögis ikka kõik arvel olema, olgu nad eestimaised või Brüsseli omad. Huvide konflikte tasub aga isegi siis vältida, kui kõne all on igavene isamaaline kasvatustöö.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.