Erki Varma • 7. november 2017 kell 9:45

Punk Tallinna linnajuhtimises

Erki Varma  Foto: Erakogu

Tallinna linnavalitsusest viimastel nädalatel tulnud uudiste valguses on kindel üks asi – uue linnavalitsuse muusikaline võimekus tõuseb hüppeliselt, leiab Äripäeva arvamustoimetaja Erki Varma.

Eesti pealinna volikogu on juba aastaid olnud üpris igav koht. Viimase nelja aasta jooksul on sealt tulnud väga harva sõnumeid, mis ka uudiskünnise ületaksid. Keskerakonna raudse kontrolli all oleva volikogu istungeid jälgida oli umbes sama huvitav, kui vaadata muru kasvamist või värvi kuivamist. Isegi volikogu opositsioonilised liikmed ei viitsinud viimasel ajal seal eriti kohal käia.

Nüüd on järsku asjad muutunud. Kuigi Keskerakonna ootuspärane valimisvõit Tallinnas justkui mingit erilist elevust ei lubanud, on pealinna poliitiline elu mingil põhjusel viimastel nädalatel omandanud täiesti uue värvingu. Tallinna linnajuhtimise kõrgemalt tasandilt tuleb järjest uudiseid, mis panevad ka kogenud poliitikavaatlejatel kulmud kerkima ja toovad muige näole.

Valimiskünnise taha pidama jäänud rohelistega koalitsiooni sõlmimine ja neoonrohelise Züleyxa “Zuzu” Izmailova kutsumine keskerakondlikku linnavalitsusse oli leebelt väljendudes ootamatu käik. Meie kollektiivne teadvus ei olnud sellest äkilisest lõuahaagist veel päriselt toibuda jõudnud, kui linnajuhid meid juba järgmise paremsirgega üllatasid.

Tartu linnapeaks kandideerinud Aivar “Meie Mees” Riisalu astub välja Isamaa ja Res Publica Liidust, ühendab taas jõud vana armastuse Keskerakonnaga ning saab Tallinna ettevõtluse ja innovatsiooni eest vastutavaks abilinnapeaks. Mis see nüüd siis on? See meenutab juba Monty Pythoni tuntud sketši. Tõepoolest – keegi ei oota Hispaania inkvisitsiooni!

Punkmuusika veendunud austajana tunnen siin ära mitmeid sellele subkultuurile omaseid jooni. Pungi  juured on avangardkunstis, püüdes maailma šokeerida.

Üks on kindel – need kaks uut abilinnapead tõstavad hüppeliselt Tallinna linnavalitsuse muusikalist võimekust. Mina igal juhul jään põnevusega ootama Tallinna linnaisade punkbändi esimest avalikku ülesastumist.

Hetkel kuum