• Jaga lugu:

  Punk Tallinna linnajuhtimises

  Erki VarmaFoto: Erakogu

  Tallinna linnavalitsusest viimastel nädalatel tulnud uudiste valguses on kindel üks asi – uue linnavalitsuse muusikaline võimekus tõuseb hüppeliselt, leiab Äripäeva arvamustoimetaja Erki Varma.

  Eesti pealinna volikogu on juba aastaid olnud üpris igav koht. Viimase nelja aasta jooksul on sealt tulnud väga harva sõnumeid, mis ka uudiskünnise ületaksid. Keskerakonna raudse kontrolli all oleva volikogu istungeid jälgida oli umbes sama huvitav, kui vaadata muru kasvamist või värvi kuivamist. Isegi volikogu opositsioonilised liikmed ei viitsinud viimasel ajal seal eriti kohal käia.
  Nüüd on järsku asjad muutunud. Kuigi Keskerakonna ootuspärane valimisvõit Tallinnas justkui mingit erilist elevust ei lubanud, on pealinna poliitiline elu mingil põhjusel viimastel nädalatel omandanud täiesti uue värvingu. Tallinna linnajuhtimise kõrgemalt tasandilt tuleb järjest uudiseid, mis panevad ka kogenud poliitikavaatlejatel kulmud kerkima ja toovad muige näole.
  Valimiskünnise taha pidama jäänud rohelistega koalitsiooni sõlmimine ja neoonrohelise Züleyxa “Zuzu” Izmailova kutsumine keskerakondlikku linnavalitsusse oli leebelt väljendudes ootamatu käik. Meie kollektiivne teadvus ei olnud sellest äkilisest lõuahaagist veel päriselt toibuda jõudnud, kui linnajuhid meid juba järgmise paremsirgega üllatasid.
  Tartu linnapeaks kandideerinud Aivar “Meie Mees” Riisalu astub välja Isamaa ja Res Publica Liidust, ühendab taas jõud vana armastuse Keskerakonnaga ning saab Tallinna ettevõtluse ja innovatsiooni eest vastutavaks abilinnapeaks. Mis see nüüd siis on? See meenutab juba Monty Pythoni tuntud sketši. Tõepoolest – keegi ei oota Hispaania inkvisitsiooni!
  Punkmuusika veendunud austajana tunnen siin ära mitmeid sellele subkultuurile omaseid jooni. Pungi  juured on avangardkunstis, püüdes maailma šokeerida.
  Üks on kindel – need kaks uut abilinnapead tõstavad hüppeliselt Tallinna linnavalitsuse muusikalist võimekust. Mina igal juhul jään põnevusega ootama Tallinna linnaisade punkbändi esimest avalikku ülesastumist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.