Henry Auväärt • 24. juuli 2019 kell 4:00
Arvamused
Ainult tellijale

Henry Auväärt: palgapakkumised avalikuks!

Eesti on ootamatult jäänud tööturu läbipaistvamaks muutmisel Lätist ja Leedust maha, kuna kardame rääkida rahast, kirjutab CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt.

Henry Auväärt  Foto: Veiko Tõkman

Läti tööandjatel on alates 2018. aasta novembrikuust kohustus tuua tööpakkumistel välja pakutav palk. Rohkem kui pool aastat tagasi toimunud muutus mõjus meie lõunanaabrite tööturule selgelt tervendavalt – huvi tööpakkumiste vastu kasvas hüppeliselt, kuna läbipaistval tööturul on tööd lihtsam vahetada. Lätlaste eeskujul otsustati juulikuu esimestel nädalatel muuta palgapakkumised edaspidi avalikuks ka Leedus. Ühtlasi sai Eestist seega ainus Balti riik, kus palgapakkumiste avalikustamine ei ole kohustuslik.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum