Jarek Kurnitski • 13. november 2019 kell 4:00
Arvamused
Ainult tellijale

Jarek Kurnitski: hea sisekliima parandab tööviljakust

Miks mõnusa sisekliimaga tasub tegeleda? Uuringud näitavad, et hea ventilatsioon, õige ruumitemperatuur ning ka sisekliimakaebuste puudumine ehk töötajate rahulolu parandavad tööviljakust, samuti õpitulemust, kirjutab Tallinna Tehnikaülikooli ehituse ja arhitektuuri instituudi direktor Jarek Kurnitski.

Jarek Kurnitski  Foto: erakogu

Tavapärases kontorihoones paikneva ettevõtte kulustruktuur moodustub 90% osas palgakuludest, 9% läheb rendile ja 1% energiale. Näiteks 1% võrra paranenud tööviljakus võrdub seega sisuliselt kogu energiakuluga. Tipptasemel õhustusega võib aga rääkida lausa 3–5% tööviljakuse paranemisest, mis on tööandjale väga suur tulu.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum