• Jaga lugu:

  Liberaalne kontrrevolutsioon

  Majanduskriis on Eestis möödas, aga tuju on paha. Polnud marksistid esimesed ega paraku ka viimased, kes märkasid, et kui elu halvaks pöörab, siis tulevad kõige kehvema elujärjega inimesed tänavale ja hakkavad mässama, kirjutab reformierakondlasest riigikogulane Igor Gräzin.

  1920-30. aastatel siiski otsest mässu ju ei sündinud. Järelikult: mitte igasugune „tänavademokraatia“ ei pruugi esindada poliitilist vasakpoolsust, sotsialismi ja ametühingulisust. Mõelgem järele, milliseid ideid märkame „tänavatel“. Nüüdses mõttes on selleks suuresti sotsiaalvõrgustikud.
  Tänavale tuldi ACTA vastu sellepärast, et valitsused kavatsesid hakata piirama veebis eksisteerivat vabaturgu. Protestid elektrihinna tõusu vastu on protestid Eesti Energia vastu, kel õnnestub vältida vabaturu tingimusi isegi siis, kui need formaalselt tekivad. Vähemalt osa üliõpilaste proteste on seotud sellega, et kõrgharidusreform tegeleb kõige muu kui sellega, et õpetamine oleks heal tasemel. Estonian Airi juhid on teinud Partsi kiuste imet, aga mis motiiv peaks firmal olema, kui kommertslennundus on hukka aetud.
  Väike osa arstide streiginõudmistest oli seotud palkadega ja suurem osa meditsiinisüsteemiga. Järelikult: see, mis tänavatel ja netis sünnib, on Eesti kapitalistlik kontrrevolutsioon. Inimesed tahavad paremat palka, odavamaid kaupu ja paremat elu. Mille riigikapitalism on meilt masu ettekäändel ära võtnud. Me tahame tagasi 10-15 aasta tagust elukorraldust.
   
   
  Autor: Vilja Kiisler, Igor Gräzin
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
USA majanduskasv alla ootuste; börsid sellegipoolest plussis
USA teise kvartali majanduskasv jäi küll analüütikute konsensuslikele ootustele kõvasti alla, aga see ei seganud börsidel rohelises sulgumist.
USA teise kvartali majanduskasv jäi küll analüütikute konsensuslikele ootustele kõvasti alla, aga see ei seganud börsidel rohelises sulgumist.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Pankrotihaldur pani T1 oksjonile
Tallinna tuiksoonel asuva T1 keskuse omanikfirma Tallinna Moekombinaat siseneb pärast keerulist vaidlust võlausaldajaga pankrotimenetlusse ja pealinna uusim kaubanduskeskus läks võlgade katteks enampakkumisele. Kaubanduskeskuse alghind on 85 miljonit eurot.
Tallinna tuiksoonel asuva T1 keskuse omanikfirma Tallinna Moekombinaat siseneb pärast keerulist vaidlust võlausaldajaga pankrotimenetlusse ja pealinna uusim kaubanduskeskus läks võlgade katteks enampakkumisele. Kaubanduskeskuse alghind on 85 miljonit eurot.