26. november 2013 kell 12:42

Inimese nägu võib iga päev kanda

Reformierakonnal oleks viimane aeg mõista, et inimese nägu on lubatud ja isegi mõttekas kogu aeg kanda. See ei ole midagi, mille peaks ainult hädaolukorras ette panema, nagu tegid kultuuriminister Rein Lang ETV otse-eetris tagasiastumisest teatades või Reformierakonna rahastamisskandaali päevil justiitsministri ametit pidanud Kristen Michal valgete kampsunite aegu.

Teiseks, juhul kui peaks tahtmist olema oma mainet kuidagi mudast välja sikutada, tasuks meeles pidada, et kommunikatsioon ongi kõik. Või teistpidi: kõik ongi kommunikatsioon. Ei ole mingit "päris asja" ja sellest eraldi seisvat suhtlemist.   

Ja ärge vassige. Ärge valetage! Rein Lang ei oleks pidanud tagasi astuma, kui ta oleks algusest peale Sirbi ümber toimuva kohta avatult infot jaganud. Ärge ajage demagoogiat, see on nii tüütu. Ja kui te palute vabandust, siis mõelge ja tundke ka seda, mida ütlete. Me saame kohe aru, kui te ei mõtle tõsiselt.

Põhimõtteliselt kehtivad poliitiku ja valija suhetes samasugused reeglid nagu üldse inimeste vahel. Usaldus loeb. Inimene ootab poliitikult sedasama, mida teiselt inimeseltki. Kuula mind ära. Saa minust aru. Näita, et sa saad aru. Ole minuga aus. Tee seda, mida lubasid.

Nii lihtne ongi. Lühidalt: inimese nägu ei ole üldse vaja eest ära võttagi.  Kui pärast tagasi ette kleepima hakata, võib valesti ette jääda. Aga siis pole juba enam peegel süüdi, kui lõust viltu.

Autor: Vilja Kiisler, Vilja Kiisler

Hetkel kuum