• Jaga lugu:

  EAS soovib nõunike arvu kasvatada

  Ekspordinõunike juhi Indrek Pällo sõnul soovib EAS pakkuda eksportööridele välisturgudel tuge, ent nõunike võrgustiku arendamine võtab aega.

  Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) tegutseb selles suunas, et pakkuda eksportööridele välisturgudel professionaalset tuge. Ükski muutus ei toimu aga üle öö ja nii võtab ka ekspordinõunike võrgustiku arendamine aega. Praegu töötavad nõunikud Taanis, Norras, Rootsis, Soomes, Suurbritannias ja Saksamaal. Sügisest lisanduvad need Prantsusmaal, Hollandis ja Hiinas.
  Ekspordinõunik on Eesti ettevõtja esimene abikäsi uuele turule sisenemisel. Koostöö nõunikuga algab ettevõtte nõustamisest ja tema vajaduste kaardistamisest. Järgnevad sobivate kontaktide otsimine ning huviliste kokkuviimine potentsiaalsete koostööpartneritega. Teenus on muutnud niivõrd populaarseks, et huvitatud ettevõtteid on rohkem, kui kohe teenindada jõutakse.
  Lisaks ekspordinõunike teenustele pakub EAS eksportööridele kontaktreiside ja ekspordibuldooseri teenust.
  Ekspordibuldooser aitab Eesti ettevõttel siseneda Euroopa ja Aasia turgudele. Tegu on pikaajalise tugiteenusega, kus osalevate ettevõtete käsutusse antakse konsultatsiooniettevõte, kes aitab koostada turule sisenemise plaani, kaardistab potentsiaalsed kliendid ja korraldab müügivisiidid vähemalt viie potentsiaalse kliendi juurde.
  Kontaktreis on lühiajaline teenus, millega aidatakse ettevõtetel paremini mõista konkreetse välisturu vajadusi ning korraldada ärikohtumised sihtriigi ettevõtetega, saavutada otsekontakt ja mõlemapoolne huvi koostööks. Kontaktreiside sihtgrupiks on alustavad ja tegutsevad Eesti eksportöörid.
  Samuti korraldab EAS eksportööridele riiklikke ühisstende rahvusvahelistel messidel, viib läbi seminare, koolitusi ja infopäevi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Personalijuht: ainult kaugtöö toob negatiivsed tagajärjed
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
Euroopa aktsiaturud tõusid uue rekordini
Börsifirmade tugevad tulemused aitasid viia Euroopa aktsiaturud uute rekorditeni, vahendab Reuters.
Börsifirmade tugevad tulemused aitasid viia Euroopa aktsiaturud uute rekorditeni, vahendab Reuters.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Kantsler Priskel tuleb ametist lahkuda
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.