• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vapiloomata Vabaerakond

  Andres Herkeli valimisega kipub vastsest Vabaerakonnast saama sabaerakond, mis praegustele parlamendierakondadele mingit reaalset konkurentsi ei paku, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Vilja Kiisler.

  Andres Herkel on intelligentne inimene. Seda, mida ta kirjutab, on enamasti huvitav lugeda. Välja arvatud kõik see erakonna loomise juurde käiv jutt. See on olnud puruigav ja ebausutav. Nende artiklite ridadest ei õhku ei värskust ega jõudu, mida uuelt poliitiliselt jõult kindlasti ootaks. Herkelis lihtsalt pole erakonnajuhi verd. Poliitilisele karisma juurde kuulub intelligentsus kindlasti, aga ainult sellest ei piisa.
  Kibestunud kampsunitega koos IRList lahku löönud ja MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik loonud Herkel on kindlasti VIKist erakonda sünnitades ära teinud meeletult suure töö, aga erakonna esimehe koht ei peaks olema preemia selle eest. Erakonna juhiks peaks saama inimene, kellel on avalikkusele sõnum ja kes suudab seda sõnumit ka usutavalt edastada. Pelk vastandumine olemasolevatele erakondadele on nõrk sõnum, nõrgas esituses pealegi.
  Praeguse seisuga pole 2015. valimistele vastu minemas ühtegi jõudu, mis praeguste erakondade võimu väärata suudaks. Seda Ojulandi seltskonda ei saa ometi tõsiselt võtta. Reformierakonnast häälte varastamise skandaali pärast välja visatud Ojuland on maha mänginud kogu oma poliitilise kapitali. Kuidagi kurb on vaadata neid poliitiliselt süütuid nägusid, keda ta on enda ümber kogunud.
  Kohalikel valimistel napilt valimiskünnise alla jäänud Vaba Tallinna Kodanik võiks nüüd kähku erakonna ära teha, sest aega on juba väheks jäänud. Ärge ainult jumala pärast Hardo Aasmäega jamage, siis on asi ette ämbris. Seal pundis olid mõned hulga teravamad pliiatsid.
  Autor: Vilja Kiisler, Aivar Hundimägi
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".