• Jaga lugu:

    Wall Streetil uus trend: ettevõtted löövad lahku

    Hewlett-PackardFoto: Bloomberg

    Viimasel ajal on Wall Streetil uus trend: ettevõtete lahkulöömine (spin-off). Järjest rohkem ettevõtteid on otsustanud üksteisest eralduda ning tundub, et see on hästi mõjunud ka nende aktsiatele.Tehnoloogiaettevõtte Hewlett-Packardi otsus jaguneda kaheks ettevõtteks on lahkulöömistest kõige hiljutisem. Nimelt otsustas täna HP, et omavahel lüüakse lahku arvutite ja printeritega tegelev osakond ning teenuseid ja tarkvara pakkuv osakond, vahendab CNN Money.Eelmisel nädalal teatas eraldumisest eBay – ettevõttest lüüakse lahku PayPali makseteenus.Kui vaadata, et HP aktsia on täna tõusnud rohkem kui 4 protsenti ning eBay tõusis eraldumispäeval 7,5 protsenti, siis võib trendi jätkumist oodata. Suured ettevõtted kipuvad teiste edu korral teiste tegevust matkima.Ettevõtete eraldumise jälgimisega tegelev firma Spin-Off Reasearchi väljaandja Joe Cornell ütles, et sellel aastal toimub tõenäoliselt eraldumisi veelgi. Ta lisas, et sellest võib tulla suurim eraldumiste laine alates 2000. aastast.Lahku ei löö aga mitte ainult tehnoloogiaettevõtted. Kõige suurema spin-offi läbis sel aastal General Electric, kes eraldas krediitkaartide üksuse Synchrony Financial.CNNMoney emafirma Time Warner teatas paar kuud tagasi, et eraldab kirjastusüksuse Time Inc. Ka teine meediafirma, USA Today emafirma Gannett teatas plaanidest eraldada ajalehtede ning televiisorite äri.Lahkulöönud ettevõtetel läheb aga hästi. Eraldumise läbinud firmasid jälgiv börsil kaubeldav fond Guggenheim Spin-off on alates 2006. aastast pakkunud USA suurimast aktsiaindeksist S&P500-st tunduvamalt paremat tootlust.
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Maailma suurima puuviljafirma taastulemine börsile läks lörri
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Teeni 200 000 eurot, tuleb kõigest rahandusministri isa võlg sisse nõuda
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.