6. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Wall Streetil uus trend: ettevõtted löövad lahku

Hewlett-Packard  Foto: Bloomberg

Viimasel ajal on Wall Streetil uus trend: ettevõtete lahkulöömine (spin-off). Järjest rohkem ettevõtteid on otsustanud üksteisest eralduda ning tundub, et see on hästi mõjunud ka nende aktsiatele.Tehnoloogiaettevõtte Hewlett-Packardi otsus jaguneda kaheks ettevõtteks on lahkulöömistest kõige hiljutisem. Nimelt otsustas täna HP, et omavahel lüüakse lahku arvutite ja printeritega tegelev osakond ning teenuseid ja tarkvara pakkuv osakond, vahendab CNN Money.Eelmisel nädalal teatas eraldumisest eBay – ettevõttest lüüakse lahku PayPali makseteenus.Kui vaadata, et HP aktsia on täna tõusnud rohkem kui 4 protsenti ning eBay tõusis eraldumispäeval 7,5 protsenti, siis võib trendi jätkumist oodata. Suured ettevõtted kipuvad teiste edu korral teiste tegevust matkima.Ettevõtete eraldumise jälgimisega tegelev firma Spin-Off Reasearchi väljaandja Joe Cornell ütles, et sellel aastal toimub tõenäoliselt eraldumisi veelgi. Ta lisas, et sellest võib tulla suurim eraldumiste laine alates 2000. aastast.Lahku ei löö aga mitte ainult tehnoloogiaettevõtted. Kõige suurema spin-offi läbis sel aastal General Electric, kes eraldas krediitkaartide üksuse Synchrony Financial.CNNMoney emafirma Time Warner teatas paar kuud tagasi, et eraldab kirjastusüksuse Time Inc. Ka teine meediafirma, USA Today emafirma Gannett teatas plaanidest eraldada ajalehtede ning televiisorite äri.Lahkulöönud ettevõtetel läheb aga hästi. Eraldumise läbinud firmasid jälgiv börsil kaubeldav fond Guggenheim Spin-off on alates 2006. aastast pakkunud USA suurimast aktsiaindeksist S&P500-st tunduvamalt paremat tootlust.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt