Apple'i partner üllatas investoreid pankrotiga

07. oktoober 2014, 19:19
Apple
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141007/BORS/141009739/AR/0/AR-141009739.jpg

Kui juttu tuleb investeerimisest, siis Apple puhul on konsensus, et ettevõte on kindla peale minek. Esmaspäeval investorid mõistsid, et kõik, millega Apple seotud on, pole kuld.

Aasta tagasi oli GT Advanced Technologies (GTAT) investorite seas tuntud kui tõusev tehnoloogiatäht. Veidi pärast Halloweeni andis firma teada, et on teinud Apple'ga mitmeaastase tarnimislepingu, vahendab CNN Money.

GTAT toodab ekraane, mille valmistamisel on kasutatud safiiri ja mis on äärmiselt vastupidavad. Safiiriekraane on juba mõnede Apple toodete puhul kasutatud, näiteks kaamerates. Ettevõtte aktsia tõusis rohkem kui 150 protsenti, sest investorid spekuleerisid, et GTAT võib mängida suurt rolli iPhone6 valmistamisel.

Nii aga ei läinud – kõik investorid kaotasid. GTAT aktsia kukkus üle 90 protsendi ning ettevõtte turuväärtusest haihtus üle miljardi dollari. 100 osakut omav inimene oleks esmaspäeval kaotanud 1000 dollarit. Eile läks ettevõte pankrotikaitse alla.

„GT ootab kohtu luba, et ettevõte saaks jätkata oma tavapärast tegevust. Praegu tehakse jõupingutusi, et lahendada jooksvaid probleeme ning arendada reorganiseerimisplaan,“ seisis ettevõtte esmaspäevases avalduses.

Septembri lõpus teatas GTAT, et neil on vaba raha 85 miljonit dollarit. Praegu otsib ettevõte täiendavat rahastamist.

Uudised olid paljudele kauplejatele ja investoritele suureks üllatuseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. October 2014, 19:19
Otsi:

Ava täpsem otsing