Birjo Must • 8. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Lego juht: mänguasju majanduse jahenemine ei mõjuta

Lego skulptuurid New Yorgis
Lego skulptuurid New Yorgis  Foto: Foto: Bloomberg

Kuigi maailma majandus aina jaheneb, suutsid mänguasjade valmistajad aasta esimesel poolel käibenumbreid tõsta ning pühade lähenedes peaksid need veelgi paranema, rääkis maailma suurima mänguasja firma finantsjuht.

„Majanduse arengu ja tarbijate kulutuste vahel tundub mänguasjade puhul olevat nõrk seos,“ rääkis Lego Groupi finantsjuht John Goodwin CNBC-le.Goodwini sõnul tahavad inimesed oma lapsi igal ajal arendada ning selle koha pealt ei hakata kohe raha kokku hoidma.  Lego teatas hiljuti 11%-lisest käibekasvust tänavu esimesel poolaastal. See viis firma käibe poolest ette Barbie'de tootjast Mattelist, millele kuulus aastaid maailma suurima mänguasjade tootja tiitel. Mattelil pole tänavu nii hästi läinud ja firma aktsia hind on aastaga kukkunud 19%.Kuigi IMF alandas eile globaalset majanduskasvu prognoosi 4-lt 3,8%-le, siis prognoosib USA, et sealne jaemüük kasvab novembris ja detsembris aastatagusega võrreldes 4,1%.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt