Juhan Lang • 14. oktoober 2014
Jaga lugu:

Olympicu käive Eestis langes

Olympicu müüginumbrid on mullusest kasinamad.
Olympicu müüginumbrid on mullusest kasinamad.  Foto: Äripäev

Ainsana Balti riikidest langes kolmandas kvartalis Olympic Entertainment Groupi käive Eestis, suure languse tegi ka Poola üksuste müügitulu.

Eestis langes kasiinofirma käive 12,7%, 7,6 miljonile eurole. Käibelangus võeti vastu ka Poolas (-22,1%), Slovakkias (-10,1%) ja Valgevenes (-13,2%). Suurim tõus tehti Itaalias, kus ettevõtte kasvatas käivet peale kohaliku hasartmängumaksu mahaarvamist 1,9 miljonit ehk 146,6% mullusest rohkem. Kerkisid ka Läti ja Leedu müüginumbrid, vastavalt 15,2% ja 2,9%.

Börsifirma teatel langesid ärisegmentide auditeerimata hasartmängutulud kolmandas kvartalis kokku 0,6%, 35,8 miljonile eurole. 9 kuu lõikes suudeti mullu sama ajaga võrreldes käivet siiski kasvatada 103,5 miljonile eurole ehk 4,9% võrra.

9 kuu kokkuvõttes on suurim, 72,8% kasv olnud Itaalias, kus ettevõte veel tänavu haaret laiendas. Samuti on käive jõudsalt kasvanud Lätis, kus see on kerkinud 25,4% mullusest kõrgemale. Käive on kolme kvartali jooksul kõige enam kannatanud Valgevene ja Poola üksustes, kus käive on kukkunud vastavalt 19,4% ja 14,3%.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt