• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mobius: ka pime kana leiab Venemaal tera

  Mark MobiusFoto: Bloomberg

  “Venemaa aktsiad on praegu nii hea väärtusega, et peaaegu igaüks võib leida omale sobivad aktsiad, kuhu investeerida,” selgitab Mark Mobius.

  “Sa võid olla kinniseotud silmadega, teha mõned visked ning kindel on see, et saad millelegi odavale pihta,” märkis Mobius.
  Kuna Venemaale on kehtestatud sanktsioonid, siis ise ta aktsiaid ei osta.
  Tema sõnul pakuvad Venemaa aktsiad hetkel tohutut väärtust, kuid probleem seisneb üha armutumates sanktsioonides, mis Venemaale kehtestatud on.
  “Me räägime oma Venemaa analüütikutega ja nad teatavad iga päev uutest sooduspakkumistest. Seoses sanktsioonidega me Venemaale aga ei investeeri,” sõnas ta.
  USA ja Euroopa Liidu poolt Venemaale kehtestatud sanktsioonid Krimmi annekteerimise eest on Venemaa aktsiatele hävitavalt mõjunud.
  Venemaa dollarist juhitud RTS indeksil läheb võrreldes teiste maailma peamiste indeksitega üpris halvasti. Indeks on sellel aastal kukkunud lausa 28% ning ruba on kukkunud 22%, mis teeb sellest Argentiina peeso järel kõige kehvema käekäiguga valuuta arenevatel turgudel.
  Mobius soovitab jälgida Sberbanka, “peamisi” naftafirmasid, supermarketikette ning kaevandusettevõtteid.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Ida-Viru maakonnas hakkab teehooldustöid tegema Ossipenko võlgades ettevõte
1. oktoobril vahetus Ida-Viru maakonnas transpordiameti hallatavatel riigiteedel hooldelepingupartner, järgnevaks viieks aastaks asus korrashoiutöid tegema Nikolai Ossipenko ettevõte OÜ N&V.
1. oktoobril vahetus Ida-Viru maakonnas transpordiameti hallatavatel riigiteedel hooldelepingupartner, järgnevaks viieks aastaks asus korrashoiutöid tegema Nikolai Ossipenko ettevõte OÜ N&V.