• Jaga lugu:

  Maailmapank: Hiina peab muutuma jätkusuutlikumaks

  Hiina Keskpanga peahoone.Foto: Bloomberg

  Maailmapank teatas eile, et Hiina võib endale lubada tuleva aasta majanduskasvu langemist 7%-le, kuna ka sel juhul suudab riik oma tööturgu tervena hoida. Pank soovitab riigil keskenduda jätkusuutlikumale kasvule.

  Siiani on riik teinud märkimisväärseid pingutusi, et kasv oleks võimalikult kiire, vahendab CNBC.
  „Meie sõnum on, et riigi fookus peab olema pigem reformidel, mitte teatud kasvu eesmärkide täitmisel,“ märkis maailmapanga vanemanalüütik Karlis Smits.
  Smits lisas, et just 7%-ne majanduskasv tuleval aastal on panga hinnangul piisav selleks, et riik suudaks säilitada tööturu stabiilsuse.
  Kahekohaline majanduskasvu number on aidanud miljonitel hiinlastel väljuda vaesusest, kuid samas saastanud tohutult riigi õhku, maad ja vett. Hiina peaks nüüd keskenduma aeglasemale, kuid parema kvaliteediga kasvule.
  Riik kavatseb sel aastal saavutada 7,5%-lise majanduskasvu, mis paljude analüütikute hinnangul jääb küll 7,4%-le. See oleks aeglaseim kasv viimase 24 aasta jooksul. Nii riigi valitsus kui keskpank on käinud välja hulga toetusmeetmeid, et vältida veelgi järsemat aeglustumist.
  Maailmapank julgustab Hiinat ka keskenduma julgemalt reformidele. „Peamine mure on see, et ambitsioonikale kasvule keskenduv strateegia nõuab, et poliitika oleks suunatud toetama pigem siseriiklikku nõudlust kui reforme,“ teatas pank, viidates Hiina praegusele taktikale.
  Maailmapank hoiatas, et nn teise generatsiooni reformidel on kasvule tõenäoliselt väiksem mõju kui esimese generatsiooni omadel, mis viidi ellu mõne aastakümne eest. Panga hinnangul võiksid reformid aidata riigi majanduskasvu näitajat viie aastaga tõsta 3,5 protsendipunkti võrra.
  „Selliste reformide elluviimine võib kiirendada Hiina majanduskasvu potentsiaali, kuid majanduskasv jääb siiski järgmise kümne aasta jooksul mõõdukaks,“ lisati aruandes. Paljud analüütikud on aga arvamusel, et Hiina liigub õiges suunas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Automüüjad vaatavad elektrikaubikute käsule altkulmu Lisakulu lööks otse tarbija rahakotti
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.