Juhan Lang • 4. november 2014
Jaga lugu:

BMW lõi analüütikute ootusi

BMWl tuleb liidripositsiooni säilitamise nimel kõvasti vaeva näha.
BMWl tuleb liidripositsiooni säilitamise nimel kõvasti vaeva näha.  Foto: Bloomberg

Maailma suurim luksusautode tootja BMW kasvatas Euroopa müüginumbrite toel usinalt käivet ja lõi analüütikute ootusi.

Ettevõtte ärikasum kerkis 17%, 2,26 miljardile eurole. Bloombergi küsitletud analüütikute konsensus ootas 2,03 miljardi euro suurust brutoteenistust.

Tööstuskontserni teatel „pööras viimaks hulk Euroopa turge positiivsele kasvule, pärast kangekaelselt nõrku näitajaid viimastel aastatel.“ Samal ajal hoiatas autovalmistaja, et kui Euroopa majandus ei jätka stabiliseerumist, seisavad hoolimata praegusest kasvutrendist ees uued väljakutsed.

Londonis asuva Evercore ISI analüütik Arndt Ellinghorst rääkis Bloombergile, et BMW tegi väga tugevad tulemused ja ka aastalõpu väljavaated on julgustavad. BMW on lisanud mudeleid nagu 4. seeria Coupé ja 2. seeria Active Tourer, nurjamaks peamiste konkurentide Audi ja Mercedese plaan olla kümnendi lõpuks luksusautode tootmises esimene.

BMW jaoks ei ole juhtpositsiooni kaitsmine kergemate ülesannete killast, sest Saksamaa autotootja peamised sedaanid vananevad ja nii Audi kui ka Mercedes lisavad uusi mudeleid. Frankfurdis asuva Bankhaus Metzleri analüütik Juergen Pieper ennustas, et järgmisel aastal kaotab BMW tõenäoliselt veidi turuosast just tänu vanematele mudelitele.

Kuigi BMW lõi EBIT-tulemusega nii Volkswagenile kuuluvat Audit ja Daimleri Mercedest, jäi ettevõte kolmandas kvartalis konkurentidele kasvult alla. BMW autotarned kasvasid läinud kvartalis 5,8%, 509 669 sõidukile, samal ajal kui Mercedes kasvatas müüki 9% (431 000 sõidukit) ja Audi müüs aastatagusega võrreldes 7,2% (429 925 võrra) enam sõidukeid.

Autotootja on lubanud tänavu müüa rekordiliselt, enam kui 2 miljonit sõidukit. Ettevõtte aktsia on täna kukkunud 0,91%.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt