Juhan Lang • 5. november 2014 kell 8:11

Toyota kergitas kasumiprognoosi

Toyota lähitulevik paistab ettevõtte teatel helge.  Foto: Bloomberg

Tänu nõrgenenud jeenile tõstis Jaapani suurim autovalmistaja Toyota Motor oma majandusaasta puhaskasumi prognoosi rekordilise 2 triljoni jeeni ehk 17 miljardi dollari peale.

Nimelt suurendab riigi keskpanga sammude tõttu langev jeen välisriikides müüdud Lexuse luksusmudelitelt ja maasturitelt teenitud kasumit. Samuti tõstis ettevõte oma tänavust ärikasumi ja käibeprognoosi.

Tokios asuva Atlantis Investment Researchi juht Edwin Merner rääkis Bloombergi uudistekanalile, et autotootja kasuks räägivad lisaks nõrgenenud jeenile järjest paremad marginaalid, kasvav müük ja suurte probleemide puudumine. „Nende ennustused on alati konservatiivsed, ma ootaks, et neil läheb veel paremini,“ lisas ta.

Ettevõtte puhaskasum kerkis läinud kvartalis 539,1 miljardile jeenile, ületades tublisti Bloombergi küsitletud 14 analüütiku ennustatud 499,5 miljardi jeeni suurust kasumit.

Hetkel kuum