Rainer Saad • 13. november 2014 kell 7:20

Päev börsil: Jaapanis ostetakse spekulatsiooni

Aasia börsid  Foto: Bloomberg

Jaapani börs jätkas ka täna tõusu, kuna investorid ostavad spekulatsiooni, et valitsus lükkab edasi käibemaksu tõusu.

Nikkei 225 lõpetas tänase kauplemispäeva 17 392 punktil, mis on seitsme aasta kõrgeima taseme lähedal. Lisaks käibemaksu spekulatsioonile aitasid täna Nikkeid kõrgemale ka septembri masinate tellimused, mis kasvasid 2,9 protsenti võrreldes augustiga. Analüütikud ootasid 1,9protsendilist langust. Võrreldes möödunud aastaga kasvasid tellimused septembris 7,3 protsenti.

Hiina Shanghai indeks langes 0,3 protsenti, kuna viimased andmed Hiina kohta näitavad, et maailma suuruselt teise majanduse kasvutempo on hoogu maha võtmas. „Ma arvan, et on juba üsna selge, et kasv on aeglustumas. Oktoobri numbrid on nõrgemad kui septembri omad,” ütles Mizuho Securitiesi Hiina peaökonomist Shen Jian Guang CNBC-le.

Hiina oktoobri tööstustoodang kasvas võrreldes möödunud aasta sama kuuga 7,7 protsenti, mis on alla analüütikute 8protsendilist prognoosi. Jaemüük kasvas sama ajaga 11,5 protsenti, samas kui analüütikud ootasid kasvuks 11,6 protsenti.

Hetkel kuum