• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Päev börsil: Jaapanis ostetakse spekulatsiooni

  Aasia börsidFoto: Bloomberg

  Jaapani börs jätkas ka täna tõusu, kuna investorid ostavad spekulatsiooni, et valitsus lükkab edasi käibemaksu tõusu.

  Nikkei 225 lõpetas tänase kauplemispäeva 17 392 punktil, mis on seitsme aasta kõrgeima taseme lähedal. Lisaks käibemaksu spekulatsioonile aitasid täna Nikkeid kõrgemale ka septembri masinate tellimused, mis kasvasid 2,9 protsenti võrreldes augustiga. Analüütikud ootasid 1,9protsendilist langust. Võrreldes möödunud aastaga kasvasid tellimused septembris 7,3 protsenti.
  Hiina Shanghai indeks langes 0,3 protsenti, kuna viimased andmed Hiina kohta näitavad, et maailma suuruselt teise majanduse kasvutempo on hoogu maha võtmas. „Ma arvan, et on juba üsna selge, et kasv on aeglustumas. Oktoobri numbrid on nõrgemad kui septembri omad,” ütles Mizuho Securitiesi Hiina peaökonomist Shen Jian Guang CNBC-le.
  Hiina oktoobri tööstustoodang kasvas võrreldes möödunud aasta sama kuuga 7,7 protsenti, mis on alla analüütikute 8protsendilist prognoosi. Jaemüük kasvas sama ajaga 11,5 protsenti, samas kui analüütikud ootasid kasvuks 11,6 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.