• Jaga lugu:

  Islami terroriorganisatsioon loob enda valuuta

  USA korraldab õhurünnakuid ISISe vastuFoto: Bloomberg

  Islamistlik sunni terroriorganisatsioon ISIS teatas, et plaanib välja anda enda raha, kirjutas Financial Times.

  Al Qaeda haru ISIS teatas kolmapäeval, et kavatseb enda raha loomisega eraldada end Iraagi ja Süüria põhjaosa muslimite julmast finantssüsteemist. Terrorirühmitus avalikustas ka 17 minuti pikkuse helisalvestise, kus kõneles nende juht Abi Bakr al-Baghdadi.
  „Võitlemine on kohustuslik igale indiviidile,” ütles al-Baghdadi, kes kutsus üles haarama relvi lääneriikide ja nende Araabia liitlaste vastu, eriti naftarikka kuningriigi Saudi Araabia vastu. Eelmisel nädalal arvati, et al-Baghdadi on USA korraldatud õhurünnakutes surma saanud.
  Helisalvestisel ei maininud al-Baghdadi uue valuuta plaane, kuid Süüria aktivist ja ISISe liige Abu Bilal al-Homsi kinnitas, et valuuta loomise plaanid on olemas. „See on vastulöök ristirüütlite koalitsioonile,” ütles ta.
  John Hopkinsi ülikooli professor Steven H. Hanke ütles, et ISISe loodud raha ostujõud sõltub kullast, hõbedast ja vasest. „Tähtis küsimus on, kust nad kulla ja vase saavad? Nad peavad konfiskeerima veel rohkem vara varguste ja sõja näol,” ütles ta.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Maailma suurima puuviljafirma taastulemine börsile läks lörri
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Soome sai täna kirja 765 koroonanakatumist
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.