Raido Neemre • 18. november 2014 • 2 min
Jaga lugu:

Börs: Uued rekordid

Börs  Foto: Bloomberg

USA börsid tegid täna tõusu, kergitades Dow ja S&P 500 kõigi aegade kõrgeimale tasemele. Kasvule aitas kaasa Actavise ja Allergani 66 miljardi dollari suurune leping, mis kergitas tervishoiu aktsiaid.

“Tarbijate ja investorite suhtumine on üsna positiivne praegu,” sõnas Charles Schwab Investment Managementi investeerimisanalüütik Omar Aguilar. “Ühinemised ja omandamised on USAs praegu väga aktuaalne teema ning majandustulemused ennustavad ilusat stabiilsust,” lisas ta.

S&P 500 tõusis rekordkõrgusele tänu oodatust parematele kasumitele. Majandustulemused on kasvatanud kindlustunnet, et USA majandus on võimeline toime tulema globaalse majanduse aeglustumisega ka siis, kui Föderaalreserv kärbib oma võlakirjaostu programmi veelgi enam.

Üheksa kümnest S&P 500 tööstusest tegi täna tõusu. Tervishoiu ettevõtted kasvasid täna 1,5%, toormaterjali tootjad aga 1,2%. 

Actavis tegi 6,9% tõusu, aktsia hinnaks kujunes 265,11 dollarit; see on suurim tõus S&P 500 hulgas. 

Eile kasvas ettevõtte aktsiate väärtus 1,7% peale seda, kui sõlmiti leping, mille kohaselt omandab firma kortsudevastase seerumi Botoxi tootja Allegrani 66 miljardi dollari eest. Tehingu näol on tegemist aasta suurima farmatseutilise tehinguga. 

Intel tegi 1,6% kasvu. Ettevõte arendab oma mobiiltelefonide ja tahvelarvutite turgu osakonnaga, mis toodab arvutitele kiipe.

Kahe kahjumis tegutseva üksuse ümberorganiseerimine jõuab ettevõtte kõneisiku Chuck Mulloy sõnul lõpule järgmisel aastal.

Dow Jones tegi 0,23% kasvu ning lõpetas päeva 17687,82 punktil. S&P 500 kasvas 0,51% ning sulgus 2051,80 punktil. Nasdaq tõusis 0,67% ning lõpetas päeva 4702,44 punktil. 

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt