• Jaga lugu:

  Päev börsil: pilgud Föderaalreservil

  Föderaalreservi pealik Janet Yellen.Foto: EPA

  Kui jätta kõrvale jätkuvalt kukkuvad naftahinnad ja üha nõrgenev rubla, on maailma investorite pilgud täna koondunud USA keskpanga istungile, kus Eesti aja järgi õhtul selgub otsus intressimäärade kohta ja edasised majandusprognoosid.

  Ehkki analüütikute hinnangul rekordmadalad (0,25%) intressimäärad säilitatakse, oodatakse vihjeid tuleva aasta kohta. Kui varem on Föderaalreservi juht Janet Yellen lubanud hoida intressimäärad all „märkimisväärse aja jooksul“, siis Bloombergi küsitletud analüütikute hinnangul ta tänasel kohtumisel sellisest sõnastusest loobub.
  Kui USA turud tänase kohtumise eel veidi langesid, siis Euroopas oli eile pilt üsna roheline ja Stoxx 50 lõpetas päeva 2,25% kõrgemal. Üsna optimistlikud olid liikumised ka Aasias, kus Hiina Shanghai Composite kerkis 1,31%, Jaapani Nikkei lisas 0,38% ja õrnalt plusspoolele jäi pidama ka Austraalia börs.
  Veidi langesid küll Inda ja Honkongi börs, vastavalt 0,41 ja 0,24%. Rubla mõju jõudis ka Hongkongi börsile ja suurima, ligi 17% kukkumise tegi Hiina autofirma Geely Automobile. Nimelt kardetakse, et ettevõte saab suure valuutakahjumi oma Venemaa äridelt. Lisaks oodatakse teravat kukkumist ettevõtte peamistelt eksporditurgudelt.
  Eilne päev oli üsna märgiline nafta jaoks ning Brenti toornafta langes alla 60 dollari barrelist, kaubeldes praegugi 59,63 dollarit barreli kohta. USA West Texas Intermediate (WTI) toornafta futuurid on langenud juba 55,34 dollarini barreli kohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Nasdaqi indeks ainukesena plussis
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
Soome ehitusala otsib töömehi tikutulega
Soome ehituses on töömeestest karjuv puudus ja seepärast tuleb remondimeest vahel mitu kuud oodata, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome ehituses on töömeestest karjuv puudus ja seepärast tuleb remondimeest vahel mitu kuud oodata, kirjutab Helsingin Sanomat.
Tragöödia pani naise jätkama armastatu elutööd
Triin Lille nimi ei vaja motoinimestele tutvustamist. Kõik, kellele ilmakuulus bränd Yamaha tuttav, teavad, et Maarjamaal kannab selle edu eest hoolt just tema. Valdkonda süvitsi sukeldus naine aga pärast suurt isiklikku kaotust ning tragöödiat.
Triin Lille nimi ei vaja motoinimestele tutvustamist. Kõik, kellele ilmakuulus bränd Yamaha tuttav, teavad, et Maarjamaal kannab selle edu eest hoolt just tema. Valdkonda süvitsi sukeldus naine aga pärast suurt isiklikku kaotust ning tragöödiat.