Juhan Lang • 5. veebruar 2015
Jaga lugu:

Roosaare: 35aastaselt pensionile on väga reaalne

Väikeinvestor Jaak Roosaare sõnul on kõige tähtsam see, kui palju tulust suudetakse kõrvale tõsta ja panna kasumit tootma.  Foto: Eiko Kink

Väikeinvestor Jaak Roosaare leiab, et kuludel silma peal hoides on väga reaalne saada 35. eluaastaks rahaliselt vabaks.

Äripäev kirjutas täna RahaFoorumi finantsblogi pidavast Taavi Pertmanist (28), kes on seadnud endale eesmärgi juba 7 aasta pärast finantsvabadust nautida. Roosaare hinnangul on väga tore, et leidub selliseid inimesi nagu Taavi, kes oma mõtteid ja tegevusi rahahalduse ja investeerimise kohta ka teistele jagavad.

Järgneb Jaak Roosaare kommentaar:

Minu ja Taavi ideed on üsna sarnased, mina olen eelistanud rohkem dividendiaktsiaid, Taavi ühisrahastust – kuid põhimõtted on samad. Kõige olulisem komponent rikkaks saamise valemis on säästumäär ehk kui suure osa teenitud sissetulekust suudad alles hoida ja uut raha teenima panna.

Nagu Taavi ütles, siis suudab ta oma kulud hoida väikesed ja seega on tema eesmärk 35. eluaastaks rahaliselt vabaks saada väga reaalne. See muidugi ei tähenda, et siis tuleb jalad seinale visata – siis on elu lihtsalt veidi vabam.

Ka meeldib mulle Taavi mõte, et ei maksa otsida „kiirelt-rikkaks“ skeeme, vaid pigem keskenduda sellele, mis töötab: raha säästmisele, uute sissetulekute tekitamisele ja mõistlikele pikaajalistele investeeringutele.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum