Birjo Must • 16. aprill 2015 kell 6:42

Draghi viis aktsiad uute rekorditeni

Ka Frankfurdi börsil teevad aktsiad rekordeid.  Foto: Bloomberg

Eile tõusid Euroopa aktsiad taas uuele rekordtasemele, kuna Euroopa Keskpanga presidendi sõnad mõjusid turgudele positiivselt.

Euroopa aktsiaindeksite futuurid langesid täna varahommikul veidi pärast seda, kui aktsiad purustasid uusi hinnarekordeid. Euro Stoxx 50 aktsiaindeksi futuurid kukkusid varahommikul Londonis vähem kui 0,1%, 3735 punktile. Eile tegid Euroopa aktsiad uue rekordi, kuna Mario Draghi ütles, et rahapoliitika kvantitatiivne lõdvendamine kestab, kuni on näha stabiilseid märke inflatsiooni paranemisest.

Stoxx 600 indeks on sel aastal tõusnud juba 21%. Nõrk euro on aidanud upitada ka eksportööride tulemusi.

Ka USA aktsiaturud tõusid eile ning Standard & Poor's 500 indeksil jäi rekordist puudu vaid 0,5 protsenti. Aktsiaturu tõusule aitas kaasa Inteli aktsiahinna kasv ning nafta hinnatõusuga kaasnenud energiasektori kallinemine.

S&P500 indeks tõusis kokku 0,5 protsenti 2106 punktini. Väikefirmadest koosnev Russell 2000 tõusis 0,8 protsenti ja jõudis kõigi aegade rekordini. Dow Jones kallines 0,4 protsenti ja lõpetas päeva 18 112 punktil.

USA toornafta WTI barreli hind on täna 0,2% languses ning maksab 56,28 dollarit. Brenti toornafta hind on kukkunud 0,38% ning üks barrel maksab 63,08 dollarit.

Hetkel kuum