Juhan Lang • 27. juuli 2015 kell 6:44

Läti ühisrahastusplatvorm peibutab kiire tootlusega

Mintose juhatuse esimees ja kaasasutaja Martinš Šulte.  Foto: Andras Kralla

Vähem kui kolm kuud pärast seda, kui Läti ühisrahastusplatvorm Mintos alustas sõidukite tagatisel laenu ja liisingut pakkuva krediidiettevõtte Mogo laenude vahendamist, ületas investorite poolt rahastatud kogusumma 1 miljoni euro piiri.

Ettevõtte teatel on Eestis ja Leedus kokku finantseeritud üle 1000 Mogo laenu. „Meie platvormi kasutavad investorid eelistavad investeerida sõiduki tagatisega laenudesse, sest need on võrdlemisi lühiajalised ja pakuvad kiiret investeeringutasuvust. Samuti on näha, et investorid usaldavad rohkem enda riigis asuvaid laenuvõtjaid: Eestis on kõige aktiivsemateks investoriteks eestlased ja Leedus leedulased,“ tõdes Mintose tegevjuht Martinš Šulte pressiteate vahendusel.

Kontserni kinnitusel on keskmine laenusumma 2500 eurot ja maksetähtaeg 39 kuud. Investeeringu keskmine netotulu on siiani olnud 11,9%.

Mogo Eesti tegevdirektor märkis pressiteates, et Mogo poolt väljastatud laenud on Mintose platvormil osutunud üle ootuste populaarseteks.

Pikemat intervjuud Mintose tegevjuhi Martinš Šultega ettevõtte plaanidest Eestis on võimalik lugeda siit. Sellest, mida arvab ettevõtte kaudu investeerimisest kohalik väikeinvestor Jaak Roosaare, saab lugeda siit.

Hetkel kuum