Raido Neemre • 29. juuli 2015 kell 20:39

Börs: Fed’i otsus kergitas turge

Foto: EPA

USA turud tegid täna tõusu, kuna investoreid rõõmustas Föderaalreservi otsus, mille kohaselt jäeti intressimäärad muutmata.

Föderaalreserv jättis intressimäärad muutmata ning ei vihjanud ka sellele, kas järgmisel kohtumisel kavatsetakse määrasid tõsta või mitte. Intressimäärade mittetõstmise otsus oli üksmeelne. Poliitikud sõnasid, et majandus kasvab tagasihoidlikult ning ei maininud ka hiljutist volatiilust Kreekas või Hiinas.

“Föderaalreserv tahab intressimäärasid normaliseerida, et nad saaksid näidata, et majandus ei ole kriisis. Samal ajal aga ei taha nad, et pikaajalised intressimäärad kasvaksid liiga kiiresti,” sõnas UBS Wealth Management Americas majandusnõunik ja asepresident Alan Rechtschaffen.

Ta märkis, et turud võivad olla mõistnud, et intressimäärade tõsmine ei tähenda järku lõppu lihtsale rahale.

“Ma usun, et turg vaatab kiiresti mööda Föderaalreservi hiljutisest teatest ning keskendub asjadele, millele on seni keskendunud: nafta ja toormehindadele ning sellelele, mis otsused Hiina lähikuudel vastu võtab,” sõnas Franklin Templeton osakonna juhataja Roger Bayston

Dollar tugevnes maailma peamiste valuutade suhtes. Euro kukkus allapoole 1,10 dollarit.

Toornafta tegi 81 sendise tõusu ning barreli hinnaks kujunes 48,79 dollarit. Kulla hind kukkus 3,60 dollarit ning untsi hind oli 1092,60 dollarit.

Dow Jones tegi 0,68% tõusu ja sulgus 17751,02 punktil. S&P500 lõpetas päeva 0,73% tõusuga ja sulgus 2108,57 punktil. Nasdaq kasvas 0,44% ja lõpetas päeva 5111,73 punktil.

 

Hetkel kuum