Juhan Lang • 31. juuli 2015 kell 9:31

Galaxy S6 pühkis Samsungi turuväärtusest 10 miljardit

Galaxy S6 müük on jäänud alla ootuste.  Foto: epa

Nutitelefoni Galaxy S6 nigelavõitu müügitulemused viisid Samsung Electronicsi aktsia langusesse, mis pühkis ainuüksi juulis ettevõtte turuväärtusest 10 miljardit dollarit, kirjutab Bloomberg.

Seda on pea kaks korda enam kui kohaliku konkurendi LG Electronicsi turuväärtus. Maailma suurima nutitelefonide tootja aktsia kukkus juulis 6,6%, sest ettevõte teatas järjekorras viiendast kasumi langusest ja lubas juba vähem kui neli kuud pärast uue tipptelefoni Galaxy S6 turuletoomist seadme hinda langetada.

Ühtlasi hoiatas Lõuna-Koreas baseeruv börsifirma nutiseadmete turu aeglustumise ja mälukiipide leige nõudluse eest. Samsungi ülemaailmne nutitelefonide turuosa langes teises kvartalis rohkem kui 3 protsendipunkti võrra ning sellele aitas kaasa nii Apple'i iPhone'ide müügiedu kui üha karmim konkurents Hiina tootjate, seal hulgas Xiaomi poolt.

Samsungi aktsia on tänavu kukkunud 11% ja see on teel suurima aastase languse suunas alates globaalsest finantskriisist.

Hetkel kuum