Birjo Must • 10. august 2015 kell 12:00

Buffett tegi oma suurima väljaostu

Investeerimisguru Warren Buffett  Foto: EPA

Warren Buffetti investeerimisfirma Berkshire Hathaway ostab 37 miljardi dollari eest tööstusettevõtte Precision Castparts, teatas investeerimisguru täna.

Buffetti ettevõte tasub 235 dollarit aktsia kohta rahas ja võtab üle Precision Castpartsi netovõla. See teeb 21% rohkem kui tööstusfirma aktsia reedene sulgumishind. Aktsia hind on viimase aastaga kukkunud 17%, kuna nafta hind on teinud vähikäiku.

Tegemist on Buffetti ühe suurema tehinguga. Tööstusettevõtete ülevõtmisi on aga Berkshire'l olnud teisigi – 2006. aastal omandati Iscar Metalworking ja 2011. aastal Lubrizol. Uus tehing võimaldab vähendada ka Berkshire’i raha hulka, mis kasvas juuni lõpu seisuga enam kui 66 miljardile dollarile.

„Olen imetlenud PCC tegevust juba pikka aega,“ teatas Buffett. "See on oluline firma maailma kosmosetööstuse jaoks ja üks suurimaid allikaid USA ekspordile.“

Precision Castparts kasutab kõige uuemaid inseneritehnoloogiaid, et toota metallikomponente kosmose- ja energiatööstusele. Lisaks toodab firma ka vajalikke komponente nafta- ning gaasitööstusele. Ettevõte pakub tööd umbes 30 000 inimesele ning selle käive ulatus mullu 10 miljardile dollarile ja maksueelne kasum 2,6 miljardile.

Hetkel kuum