Birjo Must • 12. august 2015 kell 12:04

Finora Capital jäi oodatult kahjumisse

Finora Capitali juht ja üks omanikke Andrus Alber.  Foto: Nasdaq Tallinn

Mai alguses Nasdaq Balti First North võlakirjaturule sisenenud esimene Eesti ettevõte OÜ Finora Capital teenis tänavu kuue kuuga 0,14 miljonit eurot tulu, kuid jäi oodatult kahjumisse.

Finora Capitali, mida juhib ja milles on osanik Tallinna endine börsijuht Andrus Alber, tulud ulatusid tänavu esimesel poolaastal 0,14 miljonile eurole ja tegevuskasum 0,040 miljonile eurole. Puhaskahjum oli seejuures 0,054 miljonit eurot. Valdava osa tulust moodustas hüpoteeklaenude intressitulu.

Aruandes märgiti, et seoses laenumahtude ja klientide arvu kasvuga suurenesid ettevõtte kulud 2015. aasta esimese kuue kuuga võrreldes mullu sama ajaga oluliselt ning ettevõte oli oodatud kahjumis.

Mullu juulis laenude väljastamisega alustanud Finora Capital jätkas tänavu esimesel poolaastal kolme laenutoote pakkumist – hüpoteeklaenud, järelmaks ja faktooring. Kokku oli juuni lõpus erinevate laenutoodete portfelli jääk 2 miljonit eurot, sellest hüpoteeklaenude jääk 1,6 miljonit eurot.

Kui eelmisel aastal rahastas ettevõte end kahepoolsete laenudega, siis selle aasta esimese 6 kuuga kaasati lisaks laenudele raha ka võlakirjade emissiooniga. Võlakirju emiteeriti vaid suunatud pakkumise kaudu. Alates mai kuust on võlakirjad börsi alternatiivturul First North. Ka järgnevates kvartalites plaanib ettevõte kaasata mitteavalike võlakirjaemissioonidega lisakapitali.

Hetkel kuum