Mait Kraun • 24. august 2015 kell 7:45

Graafik: Tallinna börs kukkus üle 5 protsendi

Tallinna börs.  Foto: Scanpix

Maailma aktsiaturud kukuvad kolinal ja puutumata ei ole ka Tallinna börs, mis sulgus täna üle 5 protsendi madalamal.

Tallinna börs järgis maailma aktsiaturge ja kukks päevaga 5,03 protsenti 850,64 punktini. Tegemist on suurima kukkumisega alates 2011. aasta augustist.

Suuremate kukkujate seas olid Baltika (-8,3%), Nordecon (-6,15%), Arco Vara (-6,14%), Tallink Grupp (-6,53%), Silvano Fashion Group (-6,87%), Olympic Entertainment Group (-5,29%), Tallinna Kaubamaja (-4,2%) ja Merko Ehitus (3,94%).

Maailma turgudele on jõudnud paanika – USA aktsiaturud langesid eelmise nädala viimase kahe päevaga 5 protsenti ja täna on futuurid eelturul alanenud juba üle 4 protsendi. Hiina turg tegi täna suurima kukkumise alates 2007. aastast. Jaapani Nikkei indeks sulgus 4,6 protsendi madalamal. Euroopa suurimate turgude langus on täna ulatunud ligi 5 protsendini.

Investoritele tekitab muret Hiina jahenev majandus ning jüaani devalveerimine, mille järeltõuked on jõudnud ka Euroopa ja USA turgudele.

 

Hetkel kuum