• Jaga lugu:

  Börs: Föderaalreserv ajas turud segadusse

  Foto: EPA

  USA turud olid täna valdavalt languses, kuna investorid analüüsisid Föderaalreservi otsust mitte tõsta intressimäärasid ning Fed’i juhi, Janet Yelleni kõnet otsusele järgnenud pressikonverentsil.

  “Ma usun, et börsile meeldiks, kui Föderaalreserv teeks avalduse USA majanduse seisukorra kohta. Ma usun, et turud on praegult kerges segaduses ning see avaldus ei vähendanud kindlasti ebakindlust,” sõnas Allianz Investment Management’i asepresident John Bredemus.
  “Ma arvan, et ebakindlus puudutab eelkõige seda, kas USA majandus on suuteline kasvama, võttes arvesse globaalse majanduse praegust nõrkust,” lisas ta.
  “See oli järjekordne Föderaalreservi kohtumine, kus midagi ei otsustatud. Investorid peavad jätkuvalt tegelema ebakindlusega intressimäärade tõstmise ajastuse osas,” sõnas Private Client Reserve portfoolijojuht Mike Baele.
  USA keskpanga kohtumise eel oli Wall Street kaheks jagunenud; 49% CNBC küsitletud finantsekspertidest prognoosis, et Fed tõstab sellel kuul intressimäärasid. Intressimäärasid pole tõstetud alates 2006. aastast.
  Toornafta hind kukkus 25 senti ning barreli hinnaks kujunes peale eilset 5,7% tõusu 46,90 dollarit.
  OPEC prognoosib, et nafta hinnad kasvavad mitte rohkem kui 5 dollari võrra aastas barreli kohta; aastaks 2020 prognoositakse OPEC’i allikate kohaselt barreli hinnaks 80 dollarit.
  Kullafutuurid tegid 2 dollarilise kasvu ning untsi hinnaks kujunes 1117 dollarit.
  Dow Jones tegi 0,45% languse ning sulgus 16664,72 punktil. S&P 500 kukkus 0,26% ning lõpetas päeva 1990,20 punktil. Nasdaq kasvas 0,10% ning sulgus 4893,95 punktil.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tesla ületas prognoose
Peale börsi sulgumist avaldas teise kvartali majandustulemused elektriautonduse lipulaev Tesla, kes ületas analüütikute ootusi, vahendab Yahoo Finance.
Peale börsi sulgumist avaldas teise kvartali majandustulemused elektriautonduse lipulaev Tesla, kes ületas analüütikute ootusi, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Automüüjad vaatavad elektrikaubikute käsule altkulmu Lisakulu lööks otse tarbija rahakotti
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.