• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuidas aitab Tesla kaasa Aafrika arengule?

  Tesla Motors

  Kaevandusettevõte Eurasian Resources Group (ERG) plaanib Kongo Demokraatlikku Vabariiki investeerida üle kahe miljardi dollari, et saada maailma suurimaks koobaltitootjaks, vahendab Bloomberg.

  Koobalti nõudlus kasvab, sest seda kasutatakse patareide ehitamisel. Näiteks on toorainet vaja elektriautode tootjal Tesla Motorsil.
  ERG, kes sai Hiinast selle kuu alguses projekti jaoks 700 miljoni dollari suuruse investeeringu, on ehitust juba alustanud ja loodab kaevanduse valmis saada 20 kuuga, ütles ettevõtte tegevjuht Benedikt Sobotka. Kui täisvõimsus on kaevanduses saavutatud, siis Sobotka sõnul saab ettevõttest maailma suurim koobaltitootja.
  Koobalti hinnad peaks tõusma järgmise kahe aasta jooksul „märkimisväärselt,“ sest nõudlus metalli vastu, mida kasutatakse patareides, suureneb, ütles Sobotka.
  Patareideturg on laienemas, sest järjest rohkem tarbijaid ostab omale elektri- või hübriidauto. Samuti otsitakse mooduseid, kuidas taastuvenergiat salvestada ajaks, mil väljas ei ole näiteks tuult või päikest. Tesla ja Daimler AG on teatanud, et plaanivad kodutarbijatele ja ettevõtetele hakata müüma energiasalvestusseadmeid.
  „Arvestades seda, kui palju ettevõtted nagu Tesla suurendavad patareide kasutamist, on meie projektil väga hea perspektiiv,“ ütles Sobotka eelmisel nädalal antud intervjuus.
  Koobalti hinnad on sellel aastal Londoni metallibörsil odavnenud 12 protsenti. Aastatel 2013-2014 oli koobalti hind aga tõusuteel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.