Juhan Lang • 14. oktoober 2015 kell 12:25

Olympicu tulud kasvasid

OEG hasartmängutulud kasvasid.  Foto: Raul Mee, Äripäev

Kasiinofirma Olympic Entertainment Groupi (OEG) kolmanda kvartali ja üheksa kuu auditeerimata hasartmängutulud näitasid kerget kasvu.

OEG kolmanda kvartali hasartmängutulud kerkisid võrreldes mullu sama ajaga kõigi turgude peale kokku 4,5%, 37,4 miljonile eurole. Kõige suurem kasv (+29,5%) tuli Itaalia turult, kus tulud pärast hasartmängumaksukulu kerkisid 2,4 miljonile eurole.

Turgude lõikes teenis kasiinofirma kolmandas kvartalis kõige rohkem tulu (13,8 miljonit eurot) Lätist, kus kasv võrreldes mullusega oli 13,5%. 9,7% võrra kasvasid tulud ka Eestis, kus tulu teeniti 8,4 miljonit eurot.

Enim vähenesid tulud Valgevenes, kus teeniti vaid 200 000 eurot ehk ligi 65% vähem kui mullu. Läinud aastaga võrreldes olid languses ka Leedu (–9%) ja Poola (–10,2%) hasartmängutulud, kust koju toodi vastavalt 4,8 ja 4,7 miljonit eurot.

Üheksa kuu lõikes kasvasid OEG hasartmängutulud kõigi turgude lõikes 9,5% võrra, 113,3 miljonile eurole. Eestis on tulud võrreldes mullusega kasvanud 7,7% võrra, 25 miljonile eurole.

Ettevõtte aktsia on sel nädalal Tallinna börsil kerkinud 0,56% võrra ja aasta algusest on see ligi 5,3% võrra plussis.

Hetkel kuum