Rainer Saad • 30. oktoober 2015 kell 7:32

LHV: Tallinna Vee puhaskasum oodatust nõrgem

LHV vanemanalüütik Joonas Joost.  Foto: Erakogu

LHV Panga vanemanalüütik Joonas Joost ütles Tallinna Vee kolmanda kvartali tulemuste kohta, et puhaskasum jäi oodatust tagasihoidlikumaks, kuid tulemused põhitegevusest vastasid ootustele.

„Ettevõtte tulemused põhitegevusest vastasid vägagi ootustele ning valitseva keskkonna võimalustele. Siiski jäi puhaskasum oodatust 12,2% tagasihoidlikumaks ning langes eelmise aasta tulemusega võrreldes 12,5%,“ ütles Joost.

Ta lisas, et kohtukulude täpset mahtu on keeruline prognoosida. „Varasemalt oli oodata, et kohtuvaidlustega seotud kulud mõjutavad kasumit üsna tugevalt, aga selliste kulude täpselt mahtu on meil üsna keeruline prognoosida. Seega jäigi ärikasum meie prognoosist 5,1% madalamaks just "tänu" kõrgetele kohtuvaidlusega seotud kuludele. Ootasime ka mõnevõrra madalamat swap'i väärtuse languse mõju. Nende kahe asjaolu koostoimel jäigi ettevõtte puhaskasum seekord oodatust 12,2% võrra madalamaks,“ ütles Joost.

Enne kella 11 polnud Tallinna Vee aktsia hind muutunud ning see püsis 13,7 eurol. Tehtud oli 7 tehingut, aktsia käive oli ligi 27 000 eurot.

Hetkel kuum