Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dow Jonesi selle aasta parimad aktsiad

  McDonald'sFoto: EPA

  Aktsiaturud on viimastel kuudel olnud väga volatiilsed. Pärast oktoobrikuist tõusu on turud aasta algusega võrreldes sisuliselt samal tasemel. Aga on ka aktsiaid, millel on väga hästi läinud, kirjutab CNN Money.

  Head tootlust näidanud aktsiaid võib leida isegi mõne investori jaoks igavast Dow Jonesi indeksist. Dow kolmekümnest ettevõttest kümme on sellel aastal tõusnud üle 10 protsendi. See protsent on hea, arvestades seda, kui rahutud on aktsiaturud sellel aastal olnud.
  Näiteks Nike’i aktsia on sellel aastal kallinenud tänu tugevale müügile ja kasumitele rohkem kui 35 protsenti. Disney aktsia on tõusnud enam kui 20 protsenti. Tuntakse muret, et kaabeltelevisiooni aeg on läbi saamas, kuid Disney on ujunud vastuvoolu.
  Kodutarvikuid müüv Home Depot’ aktsia on lisanud ligi 20 protsenti. Arvestades USA kinnisvaraturu kiiret taastumist, pole see sugugi üllatav. Home Depot’ konkurent Rival Lowe on samuti kallinenud umbes 7 protsenti.
  On ka üllatusi
  Mõned aktsiad Dow Jonesi indeksis on valmistanud aga üllatuse. McDonald’si aktsia on tõusnud ligi 20 protsenti. Ettevõtte uus kasvuplaan tundub töötavat ja loodetakse, et hommikusöögi serveerimine terve päeva vältel aitab müüki tõsta.
  Investorid on ka optimistlikud, et McDonald’s võib teatada kinnisvaraga seotud äride emaettevõttest eraldamisest. See aitaks McDonald’si väärtust aktsionäride jaoks tõsta.
  General Electric on sellel aastal kallinenud rohkem kui 15 protsenti. Mõneks ajaks arvati, et aktsiast ei saa asja – ettevõte on väga suur ja erinevaid tegevusvaldkondi on olnud liiga palju.
  Nüüd meeldib investoritele see, et General Electric loobub paljudest äridest, mis on seotud GE Capitaliga. GE Capital sattus 2008. aasta kriisi ajal tõsistesse raskustesse. Loobutud on ka krediitkaartide üksusest Synchrony ning finantsvarasid on müüdud suurtes kogustes nii Goldman Sachsile kui ka Wells Fargole.
  General Electric tahab keskenduda nüüd peamiselt rasketööstusele – lennukimootorite, energia-infrastruktuuri ja tervishoiu varustuse jpm tootmisele.
  Microsoft on suutnud leida uue väljundi
  Microsofti aktsia on sellel aastal tõusnud üle 15 protsendi. Alates 2014. aasta algusest on ettevõttel läinud päris hästi. Just siis võttis Microsofti juhtimise üle Satya Natella.
  Paljude jaoks on Microsoft jätkuvalt vana tehnoloogiafirma, mis püüab kasvu leida vanadest asjadest – Windowsist, Office’ist, arvutitest.
  Veidi konkreetsemal vaatlusel tuleb aga välja, et Microsofti pilveteenuste äri kasvab meeletu kiirusega. Ka mängutööstuses läheb ettevõttel hästi. Microsofti otsingumootor Bing on lõpuks kasumlik.
  Neli ülejäänud aktsiat, mis on tõusnud üle 10 protsendi, on Boeing, Pfizer, United Health ja Visa. Nende aktsiate tõus näitab, et vanamoelisel aktsiate valimisel on jätkuvalt võlu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Balti aktsiaturud võtsid pangaaktsiate mõjul suuna allapoole
Balti aktsiaindeks kolmapäeval langes, kui viimaste päevade vedurid tulid hinnas allapoole. Langus oli põhjustatud Euroopa aktsiaturgude langusest ning sellest, et viimase kuu aja hinnaralli on investoreid pannud küsima, kas selline hinnatõus saab veel jätkuda, arvestades üldist majanduse olukorda?
Balti aktsiaindeks kolmapäeval langes, kui viimaste päevade vedurid tulid hinnas allapoole. Langus oli põhjustatud Euroopa aktsiaturgude langusest ning sellest, et viimase kuu aja hinnaralli on investoreid pannud küsima, kas selline hinnatõus saab veel jätkuda, arvestades üldist majanduse olukorda?
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Väikepruulijad pettusid valitsuses: see on näkku sülitamine
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Elektrilevi saab 8 miljonit elektri mikrotootjate võrku ühendamiseks
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.