Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dow Jonesi selle aasta parimad aktsiad

  McDonald'sFoto: EPA

  Aktsiaturud on viimastel kuudel olnud väga volatiilsed. Pärast oktoobrikuist tõusu on turud aasta algusega võrreldes sisuliselt samal tasemel. Aga on ka aktsiaid, millel on väga hästi läinud, kirjutab CNN Money.

  Head tootlust näidanud aktsiaid võib leida isegi mõne investori jaoks igavast Dow Jonesi indeksist. Dow kolmekümnest ettevõttest kümme on sellel aastal tõusnud üle 10 protsendi. See protsent on hea, arvestades seda, kui rahutud on aktsiaturud sellel aastal olnud.
  Näiteks Nike’i aktsia on sellel aastal kallinenud tänu tugevale müügile ja kasumitele rohkem kui 35 protsenti. Disney aktsia on tõusnud enam kui 20 protsenti. Tuntakse muret, et kaabeltelevisiooni aeg on läbi saamas, kuid Disney on ujunud vastuvoolu.
  Kodutarvikuid müüv Home Depot’ aktsia on lisanud ligi 20 protsenti. Arvestades USA kinnisvaraturu kiiret taastumist, pole see sugugi üllatav. Home Depot’ konkurent Rival Lowe on samuti kallinenud umbes 7 protsenti.
  On ka üllatusi
  Mõned aktsiad Dow Jonesi indeksis on valmistanud aga üllatuse. McDonald’si aktsia on tõusnud ligi 20 protsenti. Ettevõtte uus kasvuplaan tundub töötavat ja loodetakse, et hommikusöögi serveerimine terve päeva vältel aitab müüki tõsta.
  Investorid on ka optimistlikud, et McDonald’s võib teatada kinnisvaraga seotud äride emaettevõttest eraldamisest. See aitaks McDonald’si väärtust aktsionäride jaoks tõsta.
  General Electric on sellel aastal kallinenud rohkem kui 15 protsenti. Mõneks ajaks arvati, et aktsiast ei saa asja – ettevõte on väga suur ja erinevaid tegevusvaldkondi on olnud liiga palju.
  Nüüd meeldib investoritele see, et General Electric loobub paljudest äridest, mis on seotud GE Capitaliga. GE Capital sattus 2008. aasta kriisi ajal tõsistesse raskustesse. Loobutud on ka krediitkaartide üksusest Synchrony ning finantsvarasid on müüdud suurtes kogustes nii Goldman Sachsile kui ka Wells Fargole.
  General Electric tahab keskenduda nüüd peamiselt rasketööstusele – lennukimootorite, energia-infrastruktuuri ja tervishoiu varustuse jpm tootmisele.
  Microsoft on suutnud leida uue väljundi
  Microsofti aktsia on sellel aastal tõusnud üle 15 protsendi. Alates 2014. aasta algusest on ettevõttel läinud päris hästi. Just siis võttis Microsofti juhtimise üle Satya Natella.
  Paljude jaoks on Microsoft jätkuvalt vana tehnoloogiafirma, mis püüab kasvu leida vanadest asjadest – Windowsist, Office’ist, arvutitest.
  Veidi konkreetsemal vaatlusel tuleb aga välja, et Microsofti pilveteenuste äri kasvab meeletu kiirusega. Ka mängutööstuses läheb ettevõttel hästi. Microsofti otsingumootor Bing on lõpuks kasumlik.
  Neli ülejäänud aktsiat, mis on tõusnud üle 10 protsendi, on Boeing, Pfizer, United Health ja Visa. Nende aktsiate tõus näitab, et vanamoelisel aktsiate valimisel on jätkuvalt võlu.
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Liina Maria Lepik: eestlase konflikt – muudkui kripeldab, kuigi teised imetlevad
Meie kogemused ja maailma muutvad edukad katsetused on inspiratsiooniks paljudele. Väiksus ei ole meie nõrkus, vaid tugevus, kirjutab ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse rahvusvaheliste teenuste juht Liina Maria Lepik.
Meie kogemused ja maailma muutvad edukad katsetused on inspiratsiooniks paljudele. Väiksus ei ole meie nõrkus, vaid tugevus, kirjutab ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse rahvusvaheliste teenuste juht Liina Maria Lepik.
Enefit Greeniga kaubeldi rohkem kui teiste aktsiatega kokku
Balti reguleeritud turul ja Balti alternatiivturul First North tehti neljapäeval kokku 3165 tehingut ning kogukäive ulatus peaaegu 3 miljoni euroni. Tallinna Vesi tõstab hindu ja Joakim J. Helenius omandas üle 50% osaluse Nordic Fibreboardis.
Balti reguleeritud turul ja Balti alternatiivturul First North tehti neljapäeval kokku 3165 tehingut ning kogukäive ulatus peaaegu 3 miljoni euroni. Tallinna Vesi tõstab hindu ja Joakim J. Helenius omandas üle 50% osaluse Nordic Fibreboardis.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Äri Eestimaal: itaallasest talumees leidis Eestist naise ja hea ärivõimaluse
Tartu lähistel Nõo alevikus asub Viinamärdi talu, mille lõid itaallasest peremees Denis Pretto ja tema eestlannast abikaasa Annemari Polikarpus. Koos kasvatavad nad erilist Lacaune’i tõugu lambaid ja ajavad äri, millist keegi teine Eestis ei aja.
Tartu lähistel Nõo alevikus asub Viinamärdi talu, mille lõid itaallasest peremees Denis Pretto ja tema eestlannast abikaasa Annemari Polikarpus. Koos kasvatavad nad erilist Lacaune’i tõugu lambaid ja ajavad äri, millist keegi teine Eestis ei aja.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Mudel, mis toob sinu muudatuste edu seitse korda lähemale
Kas sinu ettevõtte muudatused kukuvad läbi tehniliste komplikatsioonide või eesmärkide mittesaavutamise pärast? Miks on täna keeruline muudatusi juhtida? Äripäeva Juhtimiskooli raadiosaade pakub vastuseid!
Kas sinu ettevõtte muudatused kukuvad läbi tehniliste komplikatsioonide või eesmärkide mittesaavutamise pärast? Miks on täna keeruline muudatusi juhtida? Äripäeva Juhtimiskooli raadiosaade pakub vastuseid!
Jätkusuutlikkuse ekspert: kestlikkusteabe aruandlus on see, millega ka ise maadleme
Eeldada, et rohetooted oleksid kohe konkurentsivõimelised ja ka hinna mõttes konkurentsivõimelised, ongi ennatlik, kinnitab ärikinnisvara saates „Kinnisvaratund“ Swedbanki ettevõtete panganduse jätkusuutlikkuse valdkonna juht Mihkel Tamm.
Eeldada, et rohetooted oleksid kohe konkurentsivõimelised ja ka hinna mõttes konkurentsivõimelised, ongi ennatlik, kinnitab ärikinnisvara saates „Kinnisvaratund“ Swedbanki ettevõtete panganduse jätkusuutlikkuse valdkonna juht Mihkel Tamm.
Rehvimüüja: inimesed on sel aastal laisad rehvide vahetajad
Kevadine rehvivahetuse hooaeg on veninud, küsimus on miks?
Kevadine rehvivahetuse hooaeg on veninud, küsimus on miks?
Valitsus saadab lisaeelarve parlamenti uuel nädalal
Sel nädalal kokkulepitud negatiivse lisaeelarve eelnõu peab valmis saama ja riigikokku saadetama uuel nädalal.
Sel nädalal kokkulepitud negatiivse lisaeelarve eelnõu peab valmis saama ja riigikokku saadetama uuel nädalal.
Leedu valitsus kavatseb ajutist pangamaksu pikendada Mullu koguti 250 miljonit
Leedu valitsus kiitis heaks eelmisel aastal kasutusele võetud ajutise pankade solidaarsuspanuse pikendamise veel üheks aastaks, mis oli mõeldud kaitserahastuse lisaallikaks, kirjutas Verslo Žinios.
Leedu valitsus kiitis heaks eelmisel aastal kasutusele võetud ajutise pankade solidaarsuspanuse pikendamise veel üheks aastaks, mis oli mõeldud kaitserahastuse lisaallikaks, kirjutas Verslo Žinios.