Birjo Must • 10. november 2015 kell 10:45

Vodafone jõudis murdepunkti

Vodafone kasvatab käivet.   Foto: EPA

Briti telekomifirma Vodafone teatas oodatust paremast käibekasvust, mis omakorda aitas üle pika aja kasumit kergitada.

Maailma suuruselt teine mobiilioperaator teatas täna oma majandusaasta teise kvartali tulemused, mille järgi oli orgaaniline käibekasv 1,2%. See on parem kui ettevõtte käibe 0,8%-line kasv esimeses kvartalis ja analüütikute oodatud 0,9%.

Vodafone äri edenes tänu Euroopa telekommunikatsiooniturgude taastumisele, mida räsisid hinnasõjad ning kõrge töötuse tase. Ettevõtte juht Vittorio Colao on viimastel aastatel muutnud firma juhtkonda ja panustanud miljardeid mobiilivõrgu arendamisse, et parandada ettevõtte teenuseid ja tuua turule uusi tooteid.

"See on oluline murdepunkt," vahendas uudisteagentuur Bloomberg Colao sõnu. "Meie finantstulemused hakkavad peegeldama jõupingutustest tulenevat positiivset mõju," lisas ta.

Vodafone'i aktsia hind tõusis täna Londoni börsil 4,7%, 224,5 pennile. Aastaga on aktsia tõusnud 13,7%.

Hetkel kuum