Rainer Saad • 16. november 2015 kell 7:33

Prantsuse börs avanes miinuses

Prantsusmaa  Foto: epa

Prantsuse börsiindeks CAC 40 avanes täna 1,1 protsenti miinuses ning miinuses on ka kõik suuremad börsid Euroopas.

Londoni börs on langenud 0,4%, Saksa börs 1,4%, Itaalia börs 0,7%, Hispaania börs 0,6%. Üleeuroopaline Stoxx 600 indeks langes 0,7%.

Analüütikute sõnul võib praegune keskkond soosida seda, et üha rohkem investoreid liigutab oma raha traditsioonilistesse turvasadamatesse. „See on loomulikult kohutav tragöödia ja kui investorid on ebakindlad, ostetakse turvalisi varasid nagu dollar,“ ütles CNBC-le Wunderlich Securitiesi turgude peastrateeg Art Hogan.

ISIS on võtnud vastutuse ka teiste viimase kahe nädala jooksul toimunud sündmuste eest, nagu Beiruti pommitamine ja Vene reisilennuki allalaskmine Egiptuse kohal.

Prantsusmaa kuulutas pärast Pariisis reede hilisõhtul toimunud terrorirünnakuid, milles hukkus 129 inimest, välja eriolukorra. Eile hilisõhtul alustas Prantsusmaa Islamiriigi sihtmärkide pommitamist Süürias. Sihtmärkide seas on Islamiriigi juhtimiskeskused, värbamiskeskus ja laskemoonaladu.

Hetkel kuum