Birjo Must • 4. detsember 2015 kell 11:15

Euro tõmbub täna veidi tagasi

Euroopa Keskpanga otsus pani euro rallima.   Foto: EPA

Pärast eilset kiiret rallit pöördus euro täna dollari suhtes uuesti langusesse.

Neljapäeval pärast Euroopa Keskpanga otsuste avalikustamist tegi euro USA dollari suhtes üle 3protsendise tõusu ning jõudis 1,0959 dollarile. Vahetult enne otsuse teatavaks tegemist oli euro seitsme kuu madalaimal tasemel 1,0525 dollaril.

Pea seitsme aasta suurim hüpe peegeldas turgude pettumust EKP stimuleerimismeetmete suhtes. Nimelt oodati EKP-lt oluliselt suuremaid samme kui võlakirja ostude pikendamine 2017. aasta märtsini ja hoiuse intressimäära langetamine 10 baaspunkti võrra miinus 0,30 protsendile. Siiani on EKP president Mario Draghi oma otsustega turgude ootusi ületanud. 

Euro on täna dollari suhtes langenud 0,45%, 1,088 dollarile.

Hetkel kuum