Mait Kraun • 8. detsember 2015 kell 6:49

Obama pani relvatootjate aktsiad rallima

Relvad  Foto: EPA

USAs hakkasid relvatootjate aktsiad eile tõusma, sest president Barack Obama kutsus üles piirama tulirelvade kättesaadavust, vahendab MarketWatch.

Näiteks Smith & Wesson kallines 7,6 protsenti ning Sturm Ruger & Co tõusis 5,8 protsenti. Kummagi aktsia on sellel aastal tõusnud vastavalt 116 ja 66 protsenti.

Obama teatas pühapäeva õhtul, et ühelgi inimesel, kes on lennukeelu nimekirjas, ei peaks olema võimalus osta relva. Lisaks sellele peaks presidendi arvates piirama inimeste üleüldisi võimalusi osta võimsaid ründerelvu. Sellega loodab Obama ära hoida San Bernardino tulistamisega sarnaseid juhtumeid.

Wall Street hoiab debatil silma peal – kui võimud hakkavad tihedamalt relvaseaduste kitsendamisest rääkima, tähendab see investorite jaoks seda, et relvatootjate müük kasvab. Nii on juhtunud ka eelnevtel kordadel.

Hetkel kuum