Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Wall Streeti uuring: 2016. aastal tõusevad intressimäärad veelgi

  Foto: EPA

  Turud eeldavad, et Föderaalreserv tõstab sellel nädalal intressimäärasid ning CNBC Fed Survey uuringu kohaselt tehakse seda kolmel korral ka järgmisel aastal. Uuringule vastanute arvates mõjutab see negatiivselt aktsiaid, elamispindu ning majandust.

  42% vastanutest, sh finantsjuhid, ökonomistid ja strateegid, prognoosivad, et tõenäosus, et järgmisel aastal on majanduslangus tulemas, on 22,9%.
  “Mitte keegi ei ole null-intressimäära siiani edukalt tõstnud,” kirjutab Bianco Researchi asutaja Jim Bianco. “Jaapanlased püüdsid intressimäärasid tõsta 2006. aastal, kuid pidid neid seejärel taas kärpima. Euroopa Keskpank püüdis intressimäärasid tõsta 2010. aastal ning kärpis intressid seejärel negatiivseks. Föderaalreserv püüab teha midagi enneolematut.”
  Samas aga ei nähta intressimäärade tõstmise negatiivseid efekte ekstreemsetena. Skaalal -5 kuni 5 nähakse keskmist mõju majandusele kõigest -0,2. Võlakirjade hindadele avaldab intressimäärade tõus aga suurimat mõju, keskmiselt 1,2 ning elamispindadele on mõju -0,7. Tarbijate kulutustele mõjub see aga tõenäoliselt hästi.
  “See majandustsükkel on kestnud kuus aastat ning nullprotsendise intressimääraga poliitika karistab nüüd säästjaid rohkem kui laenajad sellest kasu saavad,” sõnas Huntington National Banki investeerimisanalüütik John Augustine.
  Keskmiselt pakkusid vastanud, et 2016. aastal toimub 2-3 intressimäärade tõstmist.
  Ligi 60% neist usub, et järgmine kord tõstetakse intressimäärasid peale detsembrikuist tõusu märtsis.
  “Üks kolmandik aktiivsetest investoritest ei ole kunagi intressimäärade tõstmist näinud ning arvavad, et see on maailma lõpp. See ei ole nii,” kirjutas Wunderlich Securities analüütik Art Hogan.
  Wall Street alandas SKP prognoosi, ennustades, et sellel aastal kasvab SKP 2,3% ning järgmisel kahel aastal kasvab SKP 2,4%.
  Suurim oht USA majanduse paranemisele on globaalse majanduse nõrkus.
  Prognooside kohaselt peaks inflatsioon järgmisel aastal tõusma hakkama ning jõudma 2017. aasta lõpuks 2,12%-ni.
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Modera näeb uuel salapärasel lepingul edukat jätku
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.