Rainer Saad • 16. detsember 2015 kell 7:44

Aasia börsid tõusid enne Fedi otsust

Hiina börs  Foto: epa

Aasia aktsiaturud lõpetasid kauplemispäeva plusspoolel enne Föderaalreservi intressimäära tänaõhtust otsust.

Jaapani Nikkei tõusis 2,6%, Hongkongi Hang Seng 2%, Hiina Shanghai 0,2%, Lõuna-Korea Kospi 1,9%.

Analüütikud loevad börside reaktsioonist välja seda, et investorid ootavad Föderaalreservilt intressimäära tõstmist. „Rahaturud arvestavad võimalusega, et Föderaalreserv võib täna intressimäärasid tõsta,“ ütles IG turustrateeg Evan Lucas CNBC-le.

Austraalia ja Uus-Meremaa pangandusgrupp ANZ Groupi analüütikud usuvad, et praegu on õige aeg Föderaalreservil intressimäärasid tõsta. „Aeg näib olevat õige ning hädaabimeetmeid pole enam majandusele vaja,“ kirjutasid analüütikud enda 9. detsembri analüüsis.

Austraalia börs tõusis täna 2,42 protsenti. Suurimate pankade – ANZ, Commonwealth Bank of Australia, Westpaci ja NAB – aktsiad tõusid 2,28-2,89%.

Euroopa suuremad börsid on tänast kauplemispäeva alustanud erisuunaliselt. Londoni börs oli 0,2% üleval, Saksa börs 0,05% plussis, Prantsuse börs oli 0,3% miinuses. Stoxx 600 koondindeks oli 0,15% miinuses.

Föderaalreservi otsus tuleb täna kell 21.00.

Hetkel kuum