Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  OPECi raport ärritab Tesla sõpru

  Liiklusummik BrüsselisFoto: epa

  OPECi hiljutine raport ärritab tõenäoliselt kõiki neid, kes armastavad Teslat, elektriautosid või teisi alternatiivenergiaallikatel vuravaid sõidukeid.

  Nimelt teatas OPEC, et aastal 2040 töötab 94 protsenti kõigist autodest endiselt nafta baasil toodetud kütusel, kirjutab CNN Money.
  „Ilma tehnoloogilise läbimurdeta pole võimalik, et elektriautod saavutaks aastaks 2040 oluliselt suurema turuosa kui praegu,“ kirjutatakse organisatsiooni iga-aastases raportis World Oil Outlook. 2040. aastal moodustavad OPECi hinnangul kõigist müüdavatest autodest elektriautod ainult ühe protsendi. Samuti andis OPEC teada, et maagaasil või vesinikkütusel töötavad autod ei tee tulevikus suurte kulutuste ning väikse tanklate arvu tõttu erilist võidukäiku.
  Mõistagi ei tule OPECi taolised prognoosid kellelegi üllatusena. Organisatsiooni rahaline käekäik sõltub suuressti just transpordisektorist.
  Mis puudutab hübriidautosid, siis need luges OPEC oma raportis nafta baasil toodetud kütustel töötavaks. World Oil Outlooki andmeil on hübriidautod saavutanud 2040. aastaks 14protsendilise turuosa.
  Kuigi elektriautod on maailmas üha populaarsust kogumas, on nende müüginumbrid endiselt üsna tagasihoidlikud.
  LMC Automotive’i andmeil moodustas USAs elektri- ja hübriidautode müük sel aastal vaid 3,3 protsenti autode kogumüügist. Lääne-Euroopa riikides on nii elektri-, hübriid- kui muul alternatiivenergial töötavad autod on küll kasvatanud turuosa, ent see jääb siiski endiselt 4,4 protsendi juurde.
  OPECi hinnangul hakkavad autod tulevikus küll väheb bensiini või diiselkütust tarbima ning hübriidautode turuosa tõuseb märgatavalt, ent kokkuvõttes tarbivad autod siiski rohkem kütust, kuna autode arv järgneva 25 aasta jooksul pea kahekordistub.
  Organisatsiooni raporti kohaselt kasvab kütuse tarbimine selles ajavahemikus tervelt 17 protsendi võrra. Viimane tuleneb peamiselt sellest, et kütuse tarbimine suureneb märgatavalt nii Hiinas kui ka Indias.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
"Tunnen, et on vaja telefon kätte võtta... ja kukun jälle töösse!"
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Ferrari kutsub tagasi 23 000 sõidukit
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Nädala lood: suures skeemis paljastati Eesti firma, elekter kallineb hoogsalt edasi
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Paar miljonit kilo maasikaid mädaneb Soomes põllule
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.