Pille Ivask • 7. jaanuar 2016
Jaga lugu:

USA börs eelturul languses

Dollarid  Foto: epa

Aasia ja Euroopa börsid on täna kukkunud ning sama trendi järgib ka USA börs: nii Dow kui S&P 500 futuurid on eelturul ligi 2,5 protsendi suuruses languses.

Dow jaoks on aasta algus olnud niigi viletsaim alates 2008. aastast ning tundub, et langus kipub aina süvenema, kirjutab CNN Money.

Languse peapõhjus on ebakindlus Hiina majanduse suhtes. „Üha enam süveneb mure, et Hiina juhid on kaotamas nii kontrolli turgude üle kui ka enesekindlust tervikuna,“ kommenteerisid asjade käiku MarketWatchile Rabobanki analüütikud.

Esmaspäeval ja eile langesid Hiina aktsiaturud 7 protsendi võrra, pärast mida kauplemine peatati. Goldman Sachs on teatanud, et aktsiaturu languse põhjusteks võib lugeda nii kapitali väljavoolu, poliitilist sekkumist kui rahapoliitika karmistumist.

Jaga lugu:
Hetkel kuum